Ολλανδία: Μερική άρση της απαγόρευσης καπνίσματος

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 12:42

Την Τετάρτη η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει το νόμο που θεσπίστηκε πριν από δύο χρόνια, ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα σε μπαρ μικρότερα των 70 τμ, στα οποία εργάζεται μόνο ο ιδιοκτήτης τους και όχι άλλοι υπάλληλοι.

A- A A+

Τη μερική άρση του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος σε μπαρ και καφέ μικρότερα των 70 τμ, αποφάσισε η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Την Τετάρτη η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει το νόμο που θεσπίστηκε πριν από δύο χρόνια, ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα σε μπαρ μικρότερα των 70 τμ, στα οποία εργάζεται μόνο ο ιδιοκτήτης τους και όχι άλλοι υπάλληλοι. Η απαγόρευση θα εξακολουθήσει να ισχύει για μεγαλύτερους χώρους.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε το κάπνισμα στα εστιατόρια, στα μπαρ και στα καφέ τον Ιούλιο του 2008, αλλά ο νόμος δεν τηρήθηκε καθώς οι ιδιοκτήτες μικρών μπαρ διαμαρτύρονταν ότι το μέτρο τους στερούσε την πελατεία.

Σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, η υπουργός Υγείας Έντιθ Σίπερς γνωστοποίησε ότι ο νόμος θα αναθεωρηθεί και ότι δεν θα εισπραχθούν όσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες μικρών μπαρ.

Η άρση της απαγόρευσης αφορά περίπου δύο χιλιάδες μπαρ σε όλη τη χώρα, σημείωσε η υπουργός.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή