Αλ.Τσίπρας: Ορατό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 14:04
UPD:14:56
A- A A+

Ορατό θεωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, καθώς όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ρ/σ Real FM, «είναι προφανές ότι καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος μιας πολιτικής που είναι συντριπτικά μειοψηφική στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εκβιαστικό δίλημμα» από τον Γ. Παπανδρέου, το οποίο «εκ των πραγμάτων, ανεξαρτήτως του αν το εννοεί ή όχι, ανοίγει έναν κύκλο πολιτικής αποσταθεροποίησης, μεγάλο και διαρκή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημείωσε, το δίλημμα αυτό λειτουργεί ως «εργαλείο εκφοβισμού, εκβιασμού προς τους ψηφοφόρους ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ για να αυξηθεί η συσπείρωση στους κυβερνητικούς υποψήφιους, αλλά και ως εργαλείο για την ανασυγκρότηση του μνημονιακού μπλοκ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη στάση που θα κρατήσουν οι πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είτε αποδοκιμάζοντας, είτε δείχνοντας ανοχή στην πολιτική που ακολουθείται.

Την Κυριακή, τόνισε ο κ. Τσίπρας, η κάλπη πρέπει να δώσει μήνυμα ελπίδας αλλαγής της πορείας και εκτίμησε ότι το μήνυμα των εκλογών θα κρίνει όχι μόνο τις εσωτερικές εξελίξεις, αλλά θα φτάσει και στη Ευρώπη.

Συνάντηση με μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Μετά από συνάντηση που είχε εξάλλου με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική του μνημονίου «βυθίζει την ελληνική κοινωνία, τη στερεί από την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη στερεί από την πρόσβαση στο φάρμακο»

Α. Τσίπρας: Η κάλπη πρέπει να δώσει μήνυμα ελπίδας και αλλαγής πορείας

Α. Τσίπρας: Η κάλπη πρέπει να δώσει μήνυμα ελπίδας και αλλαγής πορείας

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για περικοπές, κατά 30%, των δαπανών για την υγεία, αλλά και για περικοπές στη χρηματοδότηση των Ταμείων για φάρμακα και υλικά καρκινοπαθών και έκανε λόγο για «μια κοινωνία που οδηγείται στον κανιβαλισμό».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αυτή η πορεία πρέπει να αλλάξει και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να μην γυρίσει η Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω.

Από την πλευρά του Φαρμακευτικού Συλλόγου,ο κ. Μπατζόγλου δήλωσε ότι υπάρχει μια προσπάθεια εντυπωσιασμού και ανάδειξης κάποιων αρνητικών στοιχείων, τα οποία, σε καμία περίπτωση, δεν βοηθάνε αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε, τον αγώνα, δηλαδή, για αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή