Γρ. Δελαβέκουρας: Σταθερή η συνεργασία μας με τη Γερμανία

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 14:24
A- A A+

«Η συνεργασία με τη Γερμανία είναι σταθερή. Είμαστε παλαιοί εταίροι στην ΕΕ και η συνεργασία μας, σε όλα τα επίπεδα, είναι συνεχής και αδιάλειπτη», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με τα πακέτα - βόμβες.

Ο κ. Δελαβέκουρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, με την οποία –όπως ανέφερε- συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τις δυο χώρες, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι το θέμα με τα παγιδευμένα πακέτα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών, σημειώνοντας οτι υπήρξε «άμεση αντίδραση από την πλευρά μας», και οτι αυτό το φαινόμενο απέδειξε ένα «κενό ασφαλείας που υπάρχει και την ανάγκη να δημιουργήσουμε δομές που δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν τέτοια πράγματα».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει την απόπειρα αυτή που έγινε στην Ελλάδα, με τις επιθέσεις που προήλθαν από την Υεμένη. «Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίσθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα απο την ελληνική αστυνομία», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι υπουργός Εξωτερικών είχε επαφή με όλους τους πρέσβεις των χωρών των οποίων οι πρεσβείες έγιναν στόχοι επιθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή