Εμμένει στην πρόταση οικουμενικής κυβέρνησης ο Γ. Καρατζαφέρης

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 16:18
UPD:17:24

Στην κεντρική ομιλία του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Κ. Καραμανλή και να εγκαταλείψει, ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για εκλογές.

A- A A+

Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης επαναδιατύπωσε σήμερα ο Γ. Καρατζαφέρης, απευθύνοντας έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για διαβουλεύσεις, προκειμένου να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

«Πρέπει ο αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας να πάρει πρωτοβουλίες, να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να μην αφήσει την κατάσταση να πορεύεται χωρίς τιμονιέρη», τόνισε.

Ομιλία Γ. Καρατζαφέρη για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Ακούστε την ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη

Στην κεντρική ομιλία του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Κ. Καραμανλή και να εγκαταλείψει, ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για εκλογές και τόνισε ότι ζητά από τον κ. Παπούλια, με τον προσήκοντα σεβασμό, να καλέσει τους αρχηγούς για διαβουλεύσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση κατά των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ δεν άφησε έξω από την κριτική του την Αριστερά, για την οποία είπε ότι η χώρα κινδυνεύει από τις ακρότητες της.

Συμπλήρωσε ότι μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές «αυτά που άκουσαν οι πολίτες είναι κοκορομαχίες, απειλές και εκβιασμούς, που αλληλοεκτοξεύουν οι δυο πρωταγωνιστές Παπανδρέου και Σαμαράς, που με στείρες αντιλήψεις του χθες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το σήμερα».

Επέμεινε πως δεν υπάρχει διάλογος για τον Καλλικράτη, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σημαίνει καντονοποίηση της χώρας. «Έχουμε πολλά καντόνια που συνθέτουν μία χώρα, αλλά καντονοποίηση σημαίνει κονσερβοποίηση και κανείς δεν θέλει να μιλήσει σε βάθος, για το τι μπορεί να προκύψει την επόμενη μέρα για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα με μεγάλες πλειοψηφίες, τα οποία, όπως είπε, κατάφεραν και την πτώχευσαν, αφού από 330 εκατ. το χρεος, έγινε σε 35 χρόνια 330 δισ.

«Το ποσό δεν βγαίνει από μια χώρα, που δεν παράγει τίποτα, που τα λουκέτα και τα ρολά είναι στην ημερήσια διάταξη», πρόσθεσε και τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο ναδίρ και οι δυο πρωταγωνιστές δεν δέχονται να μιλήσουν επί της ουσίας».

«Προσπαθούμε να επιβάλουμε τη σοβαρότητα που τους λείπει», υποστήριξε, «αλλά αρνούνται να δουν τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν».

Χαρακτήρισε, τέλος, εκβιαστικά τα διλήμματα των κ.κ. Παπανδρέου Σαμαρά και υποστήριξε ότι δεν περίμενε ότι θα έφευγε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, που, όπως είπε, διαθέτει ο πρωθυπουργός και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή