Αλ. Παπαρήγα: Μύθος η αντιμνημονιακή θέση της ΝΔ

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 19:38
UPD:05/11/2010 12:48
A- A A+

Μύθο και ψέμα χαρακτήρισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την αντιμνημονιακή θέση της ΝΔ, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «902».

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα περί συγκρότησης κοινού αντιμνημονιακού μετώπου με τη ΝΔ, σημείωσε ότι «όχι μόνο δεν έχει συγκροτηθεί -και πως ήταν δυνατόν να συγκροτηθεί;- αλλά εμείς λέμε στο λαό ότι τα αντιμνημονιακά συνθήματα της ΝΔ είναι παγίδα».

Μύθο και ψέμα χαρακτήρισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την αντιμνημονιακή θέση της ΝΔ.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, δεν είναι τυχαία η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο για να υπάρχει συνέχεια.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι προτάσεις της ΝΔ δεν έχουν καμία διαφορά από αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ αλλαγή σημαίνει «ασυνέχεια με την προηγούμενη πολιτική, όχι αλλαγή προσώπων και κόμματος».

Σε ό,τι αφορά το κλίμα των ημερών και το σκηνικό τρομοκρατίας, η κ. Παπαρήγα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν δύο τινά σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού για αποσταθεροποίθηση στη διακαναλική συνέντευξη και των γεγονότων των ημερών: «Ή είναι μια ενέργεια ενδεχομένως άσχετη, αλλά που αξιοποιήθηκε από διάφορους κύκλους, ή είναι μια ενέργεια που αφέθηκε να εκδηλωθεί γιατί θα βοηθούσε το κλίμα».

Πρόσθεσε ότι «σε περιπτώσεις πανικού, όταν το κυριότερο είναι να αλυσοδέσεις το δικό σου κόσμο, γιατί ο εκβιασμός είναι κυρίως για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δεν εκβιάζονται οι κομμουνιστές, δεν ξέρεις τι κάνεις».

«Δηλαδή», όπως επεσήμανε, «η ίδια η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μπορεί να πυροδότησε κάποιους μηχανισμούς να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δεν λέω ότι τους έβαλε το ΠΑΣΟΚ, αλλά στην ουσία δίνει πράσινο φως, πυροδοτεί».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει πορεία για την 15 Νοεμβρίου, μετά δηλαδή από το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι εκείνη την ημέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ότι «έχει πάρει χαμπάρι ότι το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας¬ της Ελλάδας, αλλά "εργαλείο σωτηρίας" των επιχειρηματικών ομίλων και των πιστωτών».

«Αυτή η άλλη Ελλάδα πρέπει να φανεί, την οποία ο πρωθυπουργός θέλει να τη βάλει στο γύψο», υπογράμμισε.

Κατηγόρησε, τέλος, τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα νησιά του Αιγαίου ότι δεν βάζουν στην προεκλογική τους εκστρατεία το θέμα της «συνδιαχείρισης του Αιγαίου», «διότι η πολιτική τους, η στρατηγική τους είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», «γιατί αυτά τα κόμματα δεν θέλουν να συγκρουστούν με τις ΗΠΑ, γιατί θέλουν εισιτήριο για τη συγκυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή