Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 21:09
UPD:22:52

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, προϋπόθεση για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια που γίνεται είναι η ενότητα, είναι η αφοσίωση, είναι η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο.

A- A A+

«Ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες», τόνισε από την Πάτρα ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι στο χέρι όλων μας να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σταθεροτητηας και συνέχισης των αλλαγών, ζητώντας εκ νέου ψήφο ευθύνης και θέτοντας το δίλημμα: «Μπροστά με σταθερότητα ή πίσω με περιπέτειες;»

Όπως είπε, προϋπόθεση για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια που γίνεται είναι η ενότητα, είναι η αφοσίωση, είναι η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο.

«Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που απαντάει πάντα στα αδιέξοδα. Στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι’ αυτό και στις 7 του Νοέμβρη απαντάμε μαζικά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια. Που επιχειρούν να διακόψουν την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας».

Απαντώντας στα περί κρυφής ατζέντας, τα οποία του καταλογίζει η ΝΔ, επεσήμανε ότι «κρυφή ατζέντα είχαν εκείνοι που λιποτάκτησαν για να μη σκάσει η βόμβα στα χέρια τους», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη και δεν φυγομάχησε.

Κατά την διάρκεια της ομιλία του ο κ. Παπανδρέου άσκησε οξεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να ανακόψουν αυτή την πορεία, όπως δυστυχώς και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία επιμένει να υπερασπίζεται και να ταυτίζεται με το παρελθόν της, με όσα προκάλεσε στην πατρίδα μας.

Ο Πρωθυπουργός έστρεψε την κριτική του και στα κόμματα της αριστεράς επισημαίνοντας: «Το ίδιο κάνει και ένα μεγάλο μέρος της άλλης Αριστεράς, που έχει βολευτεί με το να κρύβεται πίσω από τα αθέμιτα προνόμια μικρών μειοψηφιών και κάποιων συντεχνιών. Που μας λέει να μην αλλάξουμε τίποτα, να μην αλλάξει ένα κράτος, που καταπίεζε για χρόνια τον πολίτη.

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε «αυτές οι δυνάμεις επέλεξαν να πουν ένα «όχι» σε όλες τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, αυτές που χρειάζεται η χώρα, για να αναπνεύσει και να απελευθερωθεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή