Αλ. Τσίπρας: Στις 7/11 να πούμε όχι στο μνημόνιο

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 21:28

Μιλώντας στα Ιωάννινα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε «όλοι μαζί να αλλάξουμε το κλίμα, να νικήσουμε το φόβο και τους εκβιασμούς, να τους αποδείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι στο μονόδρομο της τρόικας και της κυβέρνησης».

A- A A+

Nα πουν «όχι στο μνημόνιο» στις 7 του Νοέμβρη και να βάλουν τις βάσεις «ώστε να απεμπλακούμε από την πολιτική και την οικονομική ομηρία» κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στα Ιωάννινα, όπου μίλησαν και οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια της Ηπείρου Γιάννης Παπαδημητρίου και για τον Δήμο Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, ζήτησε «όλοι μαζί να αλλάξουμε το κλίμα, να νικήσουμε το φόβο και τους εκβιασμούς, να τους αποδείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι στο μονόδρομο της τρόικας και της κυβέρνησης».

Α. Τσίπρας: Καλώ τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να συναντηθεί στην κάλπη με τη ριζοσπαστική Αριστερά

Α. Τσίπρας: Καλώ τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να συναντηθεί στην κάλπη με τη ριζοσπαστική Αριστερά

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως τις κρισιμότερες, επισημαίνοντας τη σημασία της συμμετοχής: «Αν δεν συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές, σε ποιες θα συμμετάσχουμε; Καμία αποχή, κανένα λευκό, καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τα νέα αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που ετοιμάζει στις 15 Νοέμβρη. Καλούμε τον κόσμο που πίστεψε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ το 2009, που σήμερα νοιώθει προσβεβλημένος από την εξαπάτηση και την κοροϊδία, να προσέλθει στις κάλπες, στηρίζοντας την μόνη εναλλακτική και ανατρεπτική προοπτική που υπάρχει σήμερα. Να στηρίξει την συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον σοσιαλιστικό χώρο και να αγνοήσει τους εκβιασμούς του κ. Παπανδρέου. Και την επόμενη Δευτέρα πρέπει να δημιουργηθεί το κλίμα αντίστασης και αισιοδοξίας που θα δυναμώνει τους αγώνες αυτούς».

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για την περαίωση: «Είναι ανήθικο να στέλνονται ειδοποιήσεις 5.000 ευρώ σε συνταξιούχους και κάποιοι άλλοι με τζίρο εκατομμυρίων, μέσω της περαίωσης, να καθαρίζουν με δύο-τρία πεντοχίλιαρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή