Europa League: ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ 1-0

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 21:54
UPD:05/11/2010 02:13

A- A A+

Πολύ μεγάλη νίκη, που του δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, πήρε ο ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα επί της Βιγιαρεάλ.

O «Δικέφαλος του Βορρά» χάρη σε τέρμα του Βιεϊρίνια στο 70' με κεφαλιά λύγισε την αντίσταση των Ισπανών -οι οποίο στα χαρτιά ήταν το φαβορί του ομίλου- και πλέον ο δρόμος για τους «32» της διοργάνωσης μοιάζει ορθάνοιχτος για τους παίκτες του Μάκη Χάβου.

Το παιχνίδι φάνηκε από το πρώτο λεπτό, πως θα είχε ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες και πράγματι, πριν συμπληρωθεί το πρώτο 25λεπτο, ΠΑΟΚ και Βιγιαρεάλ είχαν χάσει από δυο τρεις φάσεις για γκολ εκατέρωθεν.

Αρχικά μόλις στο 5' ο Κρέσιτς πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του Μπόρχα, αποτρέποντας τον άσο των «κίτρινων υποβρυχίων» από το να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 12' ο Ίβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σακελλαρίου.

Στο 21' ο Φωτάκης έκανε το σουτ, αλλά ο Ντιέγκο κατάφερε και μπλόκαρε την ενέργειά του, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοντρέρας με εξαιρετική επέμβαση πρόλαβε τον Άλντιντορ.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, όμως όσο περνούσε η ώρα και ιδιαίτερα στην επανάληψη, φαινόταν πως το γκολ θα κρινόταν στο γκολ.

Αυτό εν τέλει το πέτυχε ο ΠΑΟΚ 20 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90'. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, όπου πιο ψηλά απ' όλους πήδηξε ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος άσος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα με τη βοήθεια και της κόντρας κατέληξε στα δίχτυα του Ντιέγκο.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στη Βιγιαρεάλ στα εναπομείναντα λεπτά και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Οι Ισπανοί πίεσαν για την ισοφάριση, όμως ο Κρέσιτς με πολύ καλές επεμβάσεις υπερασπίστηκε την εστία του και έτσι «Δικέφαλος» πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (90'+1 Φιλομένο), Ίβιτς (41' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (66' Μουσλίμοβιτς)

Βιγιαρεάλ (Γκαρίδο): Ντ. Λόπεθ, Α. Λόπεθ, Γκονσάλο, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Κάνι (68' Καθόρλα), Σοριάνο, Μουσάτσιο (72' Μοντέρο), Βαλέρο, Νιλμάρ, Άλτιντορ (62' Ρόσι)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις