Europa League: Μπάγερ Λεβερκούζεν-Αρης 1-0

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 22:04
UPD:05/11/2010 00:29
A- A A+

Πιο άδικο δεν γίνεται. Ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το να πάρει αποτέλεσμα στο Λεβερκούζεν, αλλά το ποδόσφαιρο δεν αποδίδει πάντα δικαιοσύνη και στο 88' η μπάλα τον τιμώρησε με ένα κρύο γκολ (1-0, Βιδάλ) που «πάγωσε» την πρόκριση.

Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν θα μπορούσε να αλλάξει το αγαπημένο του 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σηφάκης, Γκιάρο, Λαζαρίδης στο κέντρο της άμυνας, αριστερό μπακ ο Μίσελ, δεξί ο Βανγκέλι. Φατί και Τόχα τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Κάλβο, δεξιά Χαβίτο και ο Κόκε με τον Ρουίς στην κορυφή της επίθεσης.

Η αποστολή εξ' αρχής δύσκολη. Αντίπαλος μία από τις φορμαρισμένες ομάδες στην Γερμανία. Η Μπάγερ. Ο Άρης, όμως, του Κούπερ τον κοίταξε στα μάτια, πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και δημιούργησε σπουδαίες φάσεις μπροστά στην εστία των Γερμανών για να ανοίξει το σκορ και να βάλει φωτιά στην κερκίδα των «κιτρίνων».

Με πρωταγωνιστή τον Κάλβο και τους Τόχα, Φατί οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν καλές στιγμές αλλά ο πορτιέρο των Γερμανών, Άντλερ, κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο Άρης ήταν το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε την μπάλα και πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα αλλά είχαν το δοκάρι του ημιχρόνου με τον κεραυνό του Βιδάλ στο 25'.

Ο εξαιρετικός Άρης μεταμορφώθηκε στην επανάληψη! Σε σούπερ Άρη! Τους πάτησε τους Γερμανούς. Με εκπληκτικό ποδόσφαιρο, αυτοματισμούς και άπειρες ευκαιρίες. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.

Τετ-α-τετ ο Τσεσνάουσκις, δύο φορές ο Χαβίτο και πολλές ακόμη καλές στιγμές δημιούργησε η ομάδα του Κούπερ, με τους γηπεδούχους να τα έχουν χαμένα!

Όμως το πλεκτό της Μπάγερ δεν τινάχτηκε! Οι μεγάλες στιγμές πετάχτηκαν με μεγάλη ευκολία στον κάλαθο των αχρήστων.

Και στο τέλος η μπάλα, «αυτή η πόρνη» που έχει πει και ο μεγάλος Ίβιτσα Όσιμ τον τιμώρησε. Ο Σηφάκης δεν ήταν αρκετός, το γύρισμα του Βιδάλ μετά από τις καραμπόλες δεν μπόρεσε να διώξει πάνω στην γραμμή ο Μισέλ και ο Μπάγερ πήρε στο τέλος το «τρίποντο».

Οι συνθέσεις:

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γιόζεφ Χέινκες): Άντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Μπέντερ (46' Ρόλφες), Χέλμες, Μπάλιτς, Σαμ, Βιδάλ, Κάντλετς, Καπλάν, Γιόργκενσεν (46' Ντερντιγιόκ).

Αρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε (90΄Πρίττας), Ρουίς

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις