Επικυρώθηκαν από το ΣτΕ πρόστιμα σε «Αλφα» και Μ. Τριανταφυλλόπουλο

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2002 20:36
UPD:20:38
A- A A+

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές του εκπροσώπου του τηλεοπτικού σταθμού «Αλφα Δορυφορική Τηλεόραση» (πρώην Σκάϊ), του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και της εταιρείας παραγωγής του τελευταίου, που στρεφόταν κατά αποφάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Με τις αποφάσεις της Αρχής, επιβλήθηκαν για τις εκπομπές (2 και 5 Δεκεμβρίου 1999) «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα», στον μεν τηλεοπτικό σταθμό πρόστιμο δέκα εκατ. δρχ., και καταστροφή των ευαίσθητων δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο εκπομπές.

Στον δε Τριανταφυλλόπουλο επιβλήθηκαν: η καταστροφή του ημερολογίου του κ. Ασλάνη, και κάθε αντιγράφου του, και πρόστιμο 25 εκατ. δρχ.

Στην εταιρεία παραγωγής του Τριανταφυλλόπουλου, επιβλήθηκε η καταστροφή των ευαίσθητων δεδομένων που προβλήθηκαν στις δύο επίμαχες εκπομπές.

Οι εκπομπές αφορούσαν την ερωτική ζωή του συνθέτη και τραγουδιστή Στ. Κορκολή και ερωτικές φωτογραφίες από το προσωπικό ημερολόγιο του σχεδιαστή μόδας Μ. Ασλάνη.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία έκφρασης του πληροφορείν, δεν περιλαμβάνει και την ελευθερία διάδοσης πληροφοριών που ανάγονται στην προστατευόμενη από το Σύνταγμα σφαίρα της ιδιωτικής ζωής.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV