Δανία: Ακίνδυνο το ύποπτο δέμα στη γερμανική πρεσβεία

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 13:51
UPD:14:04

Για σήμερα Παρασκευή είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες συνάντηση εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. σε θέματα ασφάλειας στον τομέα των αερομεταφορών, προκειμένου να αξιολογηθούν οι απειλές που σχετίζονται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από την Υεμένη και την Ελλάδα.

A- A A+

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας της Δανίας κλήθηκαν στη γερμανική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη, προκειμένου να ελέγξουν ύποπτο δέμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, αλλά γρήγορα διαπιστώθηκε ότι το πακέτο ήταν ακίνδυνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κοπεγχάγης, οι πυροτεχνουργοί, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, εξέτασαν το πακέτο στον προαύλιο χώρο της πρεσβείας και διαπίστωσαν ότι δεν ήταν επικίνδυνο.

Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το πακέτο προερχόταν από αποστολέα εντός της Δανίας.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Παρασκευή είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες συνάντηση εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. σε θέματα ασφάλειας στον τομέα των αερομεταφορών, προκειμένου να αξιολογηθούν οι απειλές που σχετίζονται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από την Υεμένη και την Ελλάδα.

Οπως διευκρίνισε ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της αρμόδιας για εσωτερικές υποθέσεις Επιτρόπου, Σεσίλια Μάλμστρομ, στη σύσκεψη συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., ειδικοί για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και για τις εμπορευματικές μεταφορές.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ορισμένα κράτη μέλη έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, την ερχόμενη Δευτέρα, συμπληρώνοντας πάντως, ότι επ΄ αυτού θα αποφασίσει η Βελγική προεδρία της ΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή