Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2002 07:01
UPD:07:08
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο το πρωϊ πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή στη Δυτική, Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Βαθμιαία όμως στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα πρόσκαιρης βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνεόυν νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή