Αναβάλλεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η εκτόξευση του Discovery

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 19:57
UPD:21:43

A- A A+

Να μην προχωρήσει στην εκτόξευση του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου Discovery μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου αποφάσισε η NASA προκειμένου να έχει τον χρόνο να εξετάσει μια διαρροή υδρογόνου στο μηχανισμό που το διοχετεύει στην εξωτερική δεξαμενή καυσίμου.

«Η εκτόξευση έχει ακυρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ώστε να υπάρξει χρόνος για την επισκευή της διαρροής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του διαστημικού κέντρου Κένεντι, Αλαρντ Μπεουτέλ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η εκτόξευση του Discovery αναβάλλεται για τουλάχιστον 72 ώρες λόγω μιας διαρροής υδρογόνου.

Πρόκειται για την τελευταία πτήση που θα πραγματοποιήσει το ιστορικό διαστημικό λεωφορείο των ΗΠΑ, ηλικίας 26 ετών, καθώς η NASA «βγάζει στη σύνταξη» τα γερασμένα της λεωφορεία.

Η 11ημερη αποστολή θα παραδώσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ένα επιπλέον δωμάτιο μαζί με εφόδια, συμπεριλαμβανομένου ενός ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, που είναι γνωστό ως Robonaut 2 (R2), το πρώτο ρομπότ τέτοιου είδους που έχει ποτέ σταλεί στο διάστημα.

Σημειώνεται ότι το Discovery άρχισε να κατασκευάζεται το 1979 και εκτοξεύθηκε στο διάστημα για πρώτη φορά το 1984.

Μετά την προγραμματισμένη 11ημερη αποστολή του, το διαστημόπλοιο θα έχει περάσει περίπου ένα χρόνο σε τροχιά, θα έχει κάνει περισσότερες πτήσεις από οποιαδήποτε άλλο διαστημικό λεωφορείο και θα έχει μεταφέρει τα περισσότερα μέλη πληρώματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή