Γ. Παπανδρέου: Σταθερότητα ή περιπέτειες;

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 20:24
UPD:21:17
A- A A+

Ψήφο ευθύνης ζήτησε και πάλι ο Πρωθυπουργός στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου «για να απαντήσουμε μια και καλή στο πραγματικό δίλημμα: συνεχίζουμε μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή παμε πίσω σε περιπέτειες;»

Στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού στο γήπεδο Σπόρτινγκ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πως δεν έχει πρόθεση να πάει σε εθνικές εκλογές, επισήμανε όμως πως «προϋπόθεση για να πετεύχει η προσπάθεια της χώρας είναι η ενότητα και η αφοσίωση του λαού.

«Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας» τόνισε και συνεχίζοντας σημείωσε: «Κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που απαντάει πάντα στα αδιέξοδα. Στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι’ αυτό και στις 7 του Νοέμβρη απαντάμε μαζικά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια. Που επιχειρούν να διακόψουν την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, και κυρίως στη ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και επιχείρησε να αλλοιώσει το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι η ΝΔ ποτέ δεν ανέλαβε θαρραλέα τις ευθύνες της για το σημείο που βρέθηκε η χώρα. Αντί για αυτό, όπως τόνισε, λιποτάκτησε για να αφήσει τη βόμβα να σκάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ. Την κατηγόρησε, επίσης, ότι έχει το ρόλο του πρώτου βιολιού στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια ανακοπής της πορείας της χώρας προς τη σωτηρία.

Επίσης, υποστήριξε ότι ενώ η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο δουλεύει για τη σωτηρία της χώρας, η Νέα Δημοκρατία υπονόμευε σε αυτό το διάστημα και δηλητηρίαζε την ελληνική κοινωνία με διχαστικά συνθήματα και επικίνδυνα διλήμματα.

Σημείωσε ακόμη πως η ΝΔ ποτέ της δεν θέλησε την αποκέντρωση των εξουσιών και την ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης. Ποτέ δεν προώθησε, ούτε και συμφώνησε σε καμία μεταρρύθμιση. Ήθελε πάντα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ένα πελατειακό σύστημα και στο κεντρικό κράτος και στο δήμο της Αθήνας.

Γ. Σγουρός: H φλυαρία και οι παραστάσεις στην τηλεόραση δεν λύνουν τα προβλήματά μας

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του ως νομάρχης Αθηνών.

Ο κ. Σγουρός τόνισε πως η Αττική χρειάζεται έργο και λύσεις στα προβλήματά της και τα προβλήματα των κατοίκων της. «Ούτε η φλυαρία, ούτε η καταγγελία, ούτε οι παραστάσεις στην τηλεόραση οδηγούν πουθενά. Δε λύνουν τα προβλήματά μας. Εγώ και οι συνεργάτες μου, όλοι εμείς του συνδυασμού “Αττική, με έργο πάμε μπροστά” είμαστε άνθρωποι της δουλειάς και του αποτελέσματος», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που θα εφαρμόσει αν εκλεγεί, επεσήμανε: «έχουμε στην Περιφέρεια Αττικής τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης που βασίζεται σε 3 άξονες: Έργα Υποδομής - Τουρισμός και Πολιτισμός, Κοινωνική Πολιτική και Πράσινη Ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά το κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα το θέμα της ασφάλειας, του παραεμπορίου είπε: «Ιδιαίτερη σημασία θα δώσουμε στην αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας. Θα εφαρμόσουμε ρεαλιστικές προτάσεις που θα δώσουν λύσεις στο πελώριο πρόβλημα της ''γκετοποίησης'' και της εγκληματικότητας. Επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί αμέσως το ζήτημα της ασφάλειας. Ούτε η απαράδεκτη κατάσταση με το παραεμπόριο μπορεί να συνεχιστεί που πλήττει τους συμπολίτες μας που δουλεύουν νόμιμα, που πληρώνουν φόρους, που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας και στηρίζουν τη ζωή του κέντρου. Μαζί με τα παραπάνω θα αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να αναπληρώσουμε μέρος του χαμένου εισοδήματος. Να προσφέρουμε κοινωνική διέξοδο στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, στα άτομα με αναπηρία, στην τρίτη ηλικία».

Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, ο κ. Σγουρός σημείωσε πως τα χρήματα υπάρχουν και πως δεν θα επιβληθεί κανένας φόρος από την Περιφέρεια, ενώ θα αξιοποιηθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι του «Καλλικράτη», το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή