Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τα πακέτα-βόμβες με προορισμό τις ΗΠΑ

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 21:36
UPD:23:48

A- A A+

Την ευθύνη για τα πακέτα-βόμβες που εντοπίστηκαν σε εμπορευματικά αεροσκάφη με προορισμό τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε η Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Επίσης η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη και για τη συντριβή εμπορευματικού αεροσκάφους στο Ντουμπάι το Σεπτέμβριο.

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε μέσω ισλαμιστικής ιστοσελίδας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).

Σύμφωνα με το SITE, το δίκτυο ανέλαβε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές σε μηνύματα για «τζιχάντ» (ιερό πόλεμο) που μεταδόθηκαν σε φόρουμ στο ίντερνετ, καλώντας για την αποστολή και άλλων παγιδευμένων δεμάτων «προκειμένου να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης περιλαμβάνοντας τα επιβατικά αεροπλάνα στη Δύση καθώς και τα αεροπλάνα cargo».

Σε ό,τι αφορά τη συντριβή του αεροσκάφους της UPS στο Ντουμπάι στο μήνυμα σημειώνεται: «Καταρρίψαμε το αεροπλάνο που ανήκε στην αμερικανική εταιρία UPS, αλλά εφόσον τα ΜΜΕ του εχθρού δεν μας απέδωσαν την ευθύνη αυτής της εργασίας, παραμείναμε σιωπηλοί έως ότου έρθει η στιγμή να ξαναχτυπήσουμε».

Το δίκτυο Aqpa, το οποίο επικαλείται το SITE, δηλώνει ότι είχε τοποθετήσει, μερικές εβδομάδες αργότερα, άλλες δύο βόμβες κρυμμένες σε δέματα σε πτήσεις της FedEx και της UPS.

«Θέτουμε το ερώτημα: γιατί ο εχθρός δεν έδειξε τι συνέβη στο αεροπλάνο της UPS που καταρρίφθηκε;. Είναι επειδή ο εχθρός δεν ήταν ικανός να προσδιορίσει την αιτία της συντριβής ή επειδή η κυβέρνηση Ομπάμα ήθελε να αποκρύψει το περιστατικό; (...) Λέμε στον Ομπάμα: χτυπήσαμε τρεις φορές τα αεροπλάνα σας μέσα σε ένα χρόνο. Αν θέλει ο Θεός, θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τα αμερικανικά συνφέροντα και τα συμφέροντα των συμμάχων των Αμερικανών», προστίθεται στο μήνυμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή