Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0

Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2010 21:26
UPD:21:43
A- A A+

Σε σάκο του μποξ μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο, συντρίβοντας τον με 5-0 στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε σχήμα παρά τις απουσίες των Ντουντού και Ιμπαγάσα. Ο Βαλβέρδε κράτησε το κλασικό του 4-4-1-1. Βασικός γκολκίπερ ήταν ο Πάρντο. Βασικά στόπερ ήταν οι Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλος και μπακ οι Τοροσίδης και Ρ. Μπράβο.

Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ουρτάδο. Μπροστά του στο κέντρο ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος και κρυφός κυνηγός ο Φουστέρ με μοναδικό προωθημένο τον Μιραλάς. Αριστερό χαφ ήταν ο Ριέρα και δεξί ο Φετφατζίδης.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μάχο. Οι Λάτκα και Σιόβας θα είναι τα δύο στόπερ. Δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Βαρό και αριστερά ο Κοντοές.

Οι Τσότσαλιτς-Κουμορτζί ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Την τριάδα πίσω από τον επιθετικό την απάρτιζαν οι Γουνδουλάκης, Σάμαρης και Σίτο Ριέρα, με τον Ριέρα να παίζει ελεύθερο ρόλο και να είναι μεταξύ άλλων και πίσω από τον προωθημένο Μπάλαμπαν. Μπροστά έπαιζε μόνος του ο Μπάλαμπαν, που όμως εναλάσσονταν με τον Ριέρα στην κορυφή της επίθεσης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς. Στο 4ο λεπτό δεν μέτρησε γκολ του Σ. Ριέρα, καθότι υπήρχε υπόδειξη οφσάιντ. Φυσικά η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

Από εκεί και πέρα αν και ο Ολυμπιακός είχε μία καθαρά ανούσια υπεροχή. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν όσο καλός χρειαζόταν ενώ ο Πανιώνιος ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, δίχως όμως να σημειωθεί κάποια μεγάλη φάση στα δύο καρέ.

Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να βρουν τους απαιτούμενους διαδρόμους για την αντίπαλη εστία, έχοντας σημαντικά οργανωτικά προβλήματα. Η μεσαία γραμμή δεν είχε σωστή λειτουργία και πολύ δύσκολα έβγαιναν μπαλιές στην περιοχή του Μάχο. Ο Πανιώνιος από την άλλη στεκόταν πολύ καλά, φυλάγοντας τα… νώτα του και προσπαθώντας στην συνέχεια να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις.

Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν εκείνος που έβγαλε τον Ολυμπιακό από την δύσκολη θέση σε ένα σημείο όπου η ομάδα του δεν είχε καταφέρει να κάνει παρά μόνο μία φάση στο 8ο λεπτό με τον Ριέρα. Ήταν το 34ο λεπτό όταν και ο Λάτκα έκανε λάθος κοντρόλ, ο Βέλγος του έκλεψε την μπάλα, προχώρησε και παρά την πίεση του Σιόβα έκανε ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο. Το γκολ αυτό ανέβασε την υπόλοιπη ομάδα που έβγαλε και άλλες φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει για τον Ολυμπιακό, που έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε έναν κάκιστο Πανιώνιο. Στο 51ο λεπτό μετά από φάουλ του Φετφατζίδη, ο Μέλμπεργκ έκανε την κεφαλιά που πήγε προς τον Μπράβο. Εκείνος επιχείρησε ένα σουτ που κατέληξε πάνω στον Τοροσίδη, ο οποίος από κοντά σκόραρε, κάνοντας έτσι το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 68ο λεπτό ο Μιραλάς έμελλε να χριστεί εκ νέου σκόρερ. Ο Α. Ριέρα έβγαλε την ασίστ προς τον Βέλγο που με σουτ έκανε το 3-0 για την ομάδα του. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Ουρτάδο.

Στο 78' ήρθε το 4-0. Ο Νέμεθ μπήκε μες στην μικρή περιοχή και ανατράπηκε από τον Μάχο με τον διαιτητή να αφήνει το πλεονέκτημα και τον επερχόμενο Πάντελιτς να σκοράρει με σουτ. Γενικά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλή εικόνα και έκανε… πλάκα στον ανήμπορο να αντιδράσει Πανιώνιο.

Στο 93ο λεπτό ο Α. Ριέρα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του. Μετά από πάσα του Φετφατζίδη έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ για να γράψει το τελικό 5-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (61' λ.τρ. Μοδέστο), Τοροσίδης, Μοϊσές, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ (71' Πάντελιτς), Φετφατζίδης, Ριέρα, Μιραλάς (77' Νέμεθ).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (83' Κολοβός), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (59' Χίκα), Ριέρα, Μπάλαμπαν (65' Κούκετς

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις