Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Αττική

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 10:49
A- A A+

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η διαδικασία των εκλογών στα εκλογικά τμήματα της Αττικής, παρά τις πολλές περιπτώσεις πολιτών που είχαν οριστεί μέλη εφορευτικών επιτροπών και δεν μετέβησαν να αναλάβουν καθήκοντα.

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο της Αθήνας, υπάρχουν αρκετά εκλογικά τμήματα που λειτουργούν με τον δικαστικό αντιπρόσωπο, τον γραμματέα και μόνο ένα μέλος Εφορευτικής Επιτροπής.

Όπως προβλέπεται στον εκλογικό νόμο στις περιπτώσεις αυτές, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί είτε να αναθέσει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα να αναζητήσουν τους διορισμένους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών που δεν προσήλθαν και να τους μεταφέρει στα εκλογικά τμήματα που διορίστηκαν, είτε με το κλείσιμο της κάλπης να υποβάλει αναφορά για να κινηθούν διαδικασίες κυρώσεων σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Κρήτη υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που πήγαν να ψηφίσουν και τους ζητήθηκε να παραμείνουν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Με το άνοιγμα της κάλπης, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθήνας, υπήρξαν πέντε περιπτώσεις αντικαταστάσεων δικαστικών αντιπροσώπων. Στις τέσσερις οι δικηγόροι δεν προσήλθαν και ορίστηκαν άλλοι, ενώ η πέμπτη περίπτωση αφορούσε εκλογικό τμήμα στη Νέα Μάκρη όπου έγινε ένσταση στη δικηγόρο, καθώς ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος στην περιοχή, και έτσι αντικαταστάθηκε από άλλον δικηγόρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή