Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 11:59
A- A A+

Δεν υπάρχουν ούτε μπλόφες, ούτε προειλημμένες αποφάσεις για εθνικές εκλογές, τονίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής", προσθέτοντας ότι είναι στο χέρι των πολιτών να αποφασίσουν σήμερα "αν συνεχίζουμε σταθερά την πορεία σωτηρίας και αναμόρφωσης της χώρας ή αν γυρνάμε πίσω, στην παρακμή και την Ελλάδα της χρεοκοπίας".

Ο κ. Παπανδρέου επικρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για "εγκατάλειψη του καραβιού την ώρα που βούλιαζε", ενώ κατηγορεί τη σημερινή ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τη στάση της υπονομεύει την προσπάθεια ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

"Η ΝΔ -λέει ο πρωθυπουργός- είναι αδύναμη όχι μόνο διότι φέρει καθοριστική ευθύνη για τη μεγαλύτερη δοκιμασία που πέρασε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά κυρίως διότι αδυνατεί να αναγνωρίσει την ευθύνη αυτή, τα λάθη της, να πείσει ότι άλλαξε".

Για τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι "ταυτίστηκε με το παρελθόν και δεν μπόρεσε να σηκώσει τις ευθύνες της παράταξής του στην προσπάθειά μας να σώσουμε τη χώρα. Αποφάσισε λαθεμένα για τη χώρα -αλλά πιστεύω και για την παράταξή του-να αναλωθεί σε μικροκομματικό παιχνίδι στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών".

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "εκπροσωπούν μια ιδιότυπη πλευρά της συντήρησης, η οποία μάλιστα δείχνει ένα πολύ σκληρό πρόσωπο", προσθέτοντας ότι "δεν είναι τυχαίο ότι πλέον και ο λόγος τους και η επιχειρηματολογία τους ταυτίζονται με αυτά της ΝΔ"

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του ότι με τη συστράτευση και την κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων το 2012 θα είναι έτος ανάπτυξης, ενώ επαναλαμβάνει ότι "καμία νέα επιβάρυνση δεν θα υπάρξει σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε νέα φορολογικά μέτρα, πέραν αυτών που είναι ήδη γνωστά".

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, απαντά:

"Εάν πράγματι η Τουρκία θέλει μηδενικά προβλήματα, εάν θέλει εξομάλυνση στις σχέσεις, έχει την ευκαιρία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας, που έχουν κυρώσει 160 χώρες και όλα τα μέλη της ΕΕ, της οποίας θέλει να γίνει μέλος, να ξεκαθαρίσει μαζί μας το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας μέσω των διερευνητικών επαφών και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Γι' αυτό και δεν έχει τεθεί καν θέμα συνεκμετάλλευσης".

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι "έχουμε περιγράψει ξεκάθαρα το πλαίσιο της λύσης: ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή