Γ. Φλέσσας στο naftemporiki.gr: Το αποτέλεσμα επιτρέπει σε όλους να λένε ότι είναι κερδισμένοι

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 21:45
UPD:08/11/2010 02:42
A- A A+

«Το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης των πολιτών. Είναι πολλοί οι πολίτες που επέλεξαν συνειδητά την αποχή, περισσότερο στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις άλλες Περιφέρειες», δήλωσε μιλώντας στο naftemporiki.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Civitas, Γιώργος Φλέσσας.

Σύμφωνα με τον κ. Φλέσσα, «είναι ένα αποτέλεσμα που επιτρέπει σε όλους να το ερμηνεύουν όπως θέλουν και να λένε ότι είναι κερδισμένοι. Η κυβέρνηση μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν αποδοκιμάστηκε η πολιτική της, καθώς μειώνονται μεν οι δυνάμεις της αλλά διατηρεί το προβάδισμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι επίσης φανερό ότι δεν αποτελεί αξιόλογη εναλλακτική πρόταση ούτε κερδίζει από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ. Παραταύτα φαίνεται να κερδίζει ορισμένες περιοχές. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης παραμένουν ζωντανά χωρίς να έχουν κάνει τη διαφορά που θα τους επέτρεπε να θριαμβολογήσουν».

NAFTEMPORIKI.GR

Όπως τόνισε, «το σίγουρο είναι ότι χάνεται μια ακόμη ευκαιρία για τη χώρα μας που βρίσκεται σε πολύ έντονη κρίση, μια ευκαιρία για την αυτοδιοίκηση, καθώς η πολιτικοποίηση των εκλογών δημιουργεί στρεβλώσεις στο σύστημα. Στρεβλώσεις που αναδεικνύουν πρόσωπα μάλλον ακατάλληλα για τα τοπικά ή λιγότερο κατάλληλα για τα τοπικά αξιώματα απ’ ότι αυτά τα οποία προέκυπταν αν οι εκλογές γίνονταν με πλήρη αυτοδιοικητικά κριτήρια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή