Φ. Κουβέλης στο naftemporiki.gr: Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η αποχή

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 22:40
UPD:08/11/2010 02:33
A- A A+

«Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η αποχή. Aυτό καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την απόσταση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου», υπογράμμισε μιλώντας στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Αναφερόμενος στο δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι επρόκειτο για «ένα δίλημμα αποπροσανατολιστικό για τα προβλήματα της χώρας» και τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα το οποίο αποσυντίθεται πρέπει να ανασυνθεθεί με όρους κοινωνίας».

NAFTEMPORIKI.GR

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πολυσήμαντο και κυρίως αφορά την ασκούμενη πολιτική. Μια πολιτική η οποία σωρεύει βάρη στις πλάτες των οικονομικών ασθενέστερων αυτού του τόπου. Ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δείχνει να είναι αμήχανο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση με την παρουσία του ΔΝΤ και του Μνημονίου το οποίο έχει προσθέσει αφόρητες επιβαρύνσεις στην ελληνική κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη Δημοκρατική Αριστερά σημείωσε ότι είναι αν και ένα κόμμα μόλις τεσσάρων μηνών, «έχει σημαντική την καταγραφή του στις αυτοδιοικητικές αυτές εκλογές. Είναι ένα κόμμα παρών σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε όλη την Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα η ευθύνη όλων είναι ευθύνη απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και στους πολίτες και η Δημοκρατική Αριστερά αυτή την ευθύνη την έχει αναλάβει από την ημέρα που δημιουργήθηκε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή