Τι είπαν νικητές και ηττημένοι του α' γύρου

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 22:54
UPD:08/11/2010 00:24
A- A A+

Τις πρώτες τους δημόσιες τοποθετήσεις επί των αποτελεσμάτων που δίνουν οι κάλπες, έκαναν νικητές και ηττημένοι του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δήμος Αθήνας

«Οι Αθηναίοι παρά τα οικονομικά προβλήματα που υφίστανται και την πίεση που τους ασκηθηκε εκφράστηκαν με ωριμότητα», σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίως Ν. Κακλαμάνης.

«Τους ευχαριστώ για την τιμητική τους ψήφο και τους καλώ να οριστικοποιήσουν την Κυριακή την απόφασή τους για την “Αθήνα την πολή της ζωής μας”», πρόσθεσε.

«Δώστε ηχηρό ράπισμα στην αλαζονεία του κυβερνητικού υποψηφίου. Είμαι σίγουρος ότι από την επόμενη Κυριακή μαζί θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Στην αντίπερα όχθη, ο έτερος υποψήφιος Γιάννης Καμίνης τόνισε πως «η Αθήνα έτοιμη να γυρίσει σελίδα». «Οι πολίτες, που στήριξαν τους άλλους συνδυασμούς αποδοκιμάζοντας τις οπισθοδρομικές πολιτικές της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ας προτάξουν στην απόφασή τους την επόμενη Κυριακή τον στόχο της μεγάλης ανατροπής, που όλοι θέλουμε», συμπλήρωσε.

Δήμος Θεσσαλονίκης

«Σαφές μήνυμα νίκης» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι το δεύτερο γύρο.

«Η Θεσσαλονίκη έστειλε ένα σαφές μήνυμα νίκης. Ένα μήνυμα νίκης για το πραγματικά νέο, για το προοδευτικό. Καλώ τους πάντες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα. Την εβδομάδα, που μας έρχεται, να επισφραγίσουμε το σημερινό αποτέλεσμα, τη σημερινή νίκη και να συνεχίσουμε για μια πιο δυνατή Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι το πρώτο βήμα για την αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης έγινε.

«Σήμερα έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την αλλαγή και την πρόοδο στην πόλη μας. Σήμερα η πλειοψηφία της πόλης αποδοκίμασε τους συνεχιστές του απερχόμενου δημοτικού καθεστώτος. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει τη μεγάλη αλλαγή. Καλώ όλες τις δυνάμεις της πόλης, που θέλουν να δουν το Δήμο Θεσσαλονίκης να αλλάζει σελίδα, να συμπαραταχθούμε την επόμενη Κυριακή. Είμαστε βέβαιοι ότι τη επόμενη Κυριακή θα γιορτάσουμε την πρώτη μέρα μιας νέας πορείας για την πόλης μας. Ο κόσμος της πόλης ψηφίζει την αλλαγή, ζητά ανάσα ζωής και από τη άλλη Δευτέρα θα τα λέμε κάθε μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Ο λαός ψηφίζει πάντα σοφά, αυτόν το λαό δεν τον πρόδωσα και δεν θα τον προδώσω ποτέ», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης και συμπλήρωσε: «Δώσαμε σκληρή μάχη απέναντι σε έναν πόλεμο λάσπης».

«Θα δώσουμε ακόμα πιο σκληρή μάχη την ερχόμενη εβδομάδα», συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης και κατέληξε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια δυνατή ενωμένη Κεντρική Μακεδονία και θα την κερδίσουμε με τη συμπαράσταση όλου του λαού της Μακεδονίας. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Για ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας και ανατροπής έκανε λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης.

«Είναι σαφές ότι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας. Έχουν δώσει ψήφο ανατροπής ενός κατεστημένου αδιαφάνειας, αναποτελεσματικότητας, ευτελισμού της πολιτικής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «τις επόμενες ώρες αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για ένα προγραμματικό σύμφωνο, το οποίο αφορά την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονίας. Ο τόπος έχει δυνάμεις. Η προοπτική που υπάρχει για την ανάπτυξη είναι ευρωπαϊκή. Σε αυτή τη λογική κινούμαστε. Το αύριο θα είναι για όλους καλύτερο. Κινούμαστε γιατί ο στόχος είναι να διώξουμε την ομίχλη η οποία σκίασε τα τελευταία χρόνια την Κεντρική Μακεδονία. Θα το πετύχουμε».

Δήμος Πειραιά

Στη μάχη του δήμου Πειραιά, ο Γιάννης Μίχας που διατηρεί προβάδισμα έναντι του Β. Μιχαλολιάκου δήλωσε πως «η μάχη της β' Κυριακής είναι μια μάχη που χρειάζεται την ενότητα όλων μας».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Πειραιώτες που αγκάλιασαν τις ιδέες και το πρόγραμμά μας, πίστεψαν στις δυνάμεις της πόλης και σε μας για την καθαρή συμφωνία που τους προσφέρουμε. Ο Πειραιάς χρειάζεται την ενότητα όλων. Όλοι να είναι σίγουροι ότι ό,τι είπαμε θα γίνει. Θέλω να ευχαριστήσω για τη σημαντική διαφορά από τον α' γύρο», τόνισε.

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να χτίσει μαζί του τη μεγάλη δημοτική πλειοψηφία για να «ξεβρομίσει» ο Πειραιάς, απηύθυνε ο Β. Μιχαλολιάκος.

«Σήμερα μίλησε ο λαός του Πειραιά, ο οποίος τίμησε το συνδυασμό μας με ποσοστό υψηλότερο από τις προβλέψεις. Αυτό δυναμώνει την πολιτική μας βούληση και μου δίνει την υποχρέωση να καλέσω ολόκληρο τον ελληνικό λαό ώστε μαζί να χτίσουμε τη μεγάλη δημοτική πλειοψηφία, για να “ξεβρομίσει” ο Πειραιάς απ’ ό,τι τον ρυπαίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια για να αλλάξει η πόλη. Η πόλη θα αλλάξει. Κατακτήσαμε ένα ποσοστό ανεξάρτητων ψήφων γύρω στο 20%. θεωρώ ότι ο ρυθμιστής των δεδομένων και των γεγονότων, που έρχονται, είναι ο συνδυασμός μας για την πόλη του Πειραιά, που προχωράει στην προοπτική της», δήλωσε ο Πέτρος Μαντούβαλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος».

Συνεχάρη δε τους άλλους δύο συνδυασμούς, που επίσης εξελέγησαν και όσους θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

«Η παραταξιακή ψήφος», πρόσθεσε ο κ. Μαντούβαλος «φαίνεται ότι δύσκολα ξεπερνιέται, αλλά παλεύεται. Εμείς το κάναμε, κερδίσαμε σε αυτή τη λογική. Ευχαριστώ πολύ όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, που μου εμπιστεύθηκαν μια πάρα πολύ δύσκολη πορεία έχοντας να αντιπαλέψω δύο τεράστιους κομματικούς μηχανισμούς τους οποίους πλησίασα και είμαι ευγνώμων στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Προχωράμε και έχει συνέχεια και πολύ ενδιαφέρουσα. Οι ψηφοφόροι δεν είναι αγέλη για να τους κατευθύνεις».

Περιφέρεια Αττικής

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Σγουρό και τον κ. Κικίλια, όλους τους φίλους που βρεθήκαμε μαζί και δώσαμε μια μάχη ειλικρινή και τίμια», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς φθάνοντας στο εκλογικό του περίπτερο και ανακοίνωσε ότι την 1η Ιανουαρίου θα παραιτηθεί από βουλευτής.

«Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα» επισήμανε σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Α. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι το κόμμα του ΛΑΟΣ συγκράτησε τις δυνάμεις του.

«Θέσαμε πραγματικά διλήμματα στους πολίτες για τα οποία θα εξακολουθήσουμε να μαχόμεθα το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε, ενώ συνεχάρη τον κ. Σγουρό και τον κ. Κικίλια, που σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή