Αλέκα Παπαρήγα: Στο β' γύρο καταψηφίστε τα δύο μεγάλα κόμματα

Σε ανοδική πορεία το ΚΚΕ
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 00:34
UPD:01:11

«Εμείς δεν είπαμε προεκλογικά ότι η ψήφος είναι αυτοδιοικητική, αλλά πολιτική και αυτό μας ικανοποιεί και μας δικαιώνει», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

A- A A+

Σαφώς ικανοποιημένη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου εμφανίστηκε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις δηλώσεις που έκανε από τον Περισσό.

Όπως εκτίμησε, το ΚΚΕ βρίσκεται σε μεγάλη ανοδική πορεία, με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνει σε όλη την Ελλάδα η «Λαική Συσπείρωση», σημειώνοντας μάλιστα ότι σε πανελλαδικό επίπεδο το ποσοστό του κόμματος προσεγγίζει το 12%.

Α. Παπαρήγα: Aνοδική πορεία παντού

Α. Παπαρήγα: Aνοδική πορεία παντού.

«Εμείς», είπε η κ. Παπαρήγα, «δεν είπαμε προεκλογικά ότι η ψήφος είναι αυτοδιοικητική, αλλά πολιτική και αυτό μας ικανοποιεί και μας δικαιώνει».

Όπως υποστήριξε, το ΚΚΕ έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στην εκλογική μάχη και κάλεσε τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα τους, μεταξύ των οποίων και το Μνημόνιο. Καλέσαμε, πρόσθεσε, το λαό σε συσπείρωση, πάλη και αντεπίθεση για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε πως ο κ. Παπανδρέου ή δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να καταλάβει τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα που καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα δεν ενίσχυσε τη ΝΔ, ώστε να επαίρεται ότι ο αντιμνημονιακός της αγώνας δικαιώθηκε - αγώνα τον οποίο χαρακτήρισε ούτως ή άλλως κάλπικο.

Εκτίμηση της κ. Παπαρήγα ήταν ότι το θετικό μήνυμα για το ΚΚΕ μεγαλώνει αποφασιστικά τις ευθύνες του κόμματος , προκειμένου να πετύχει το κυριότερομ, να συμβάλλει δηλαδή, στην λαϊκή ενότητα , στην οργάνωση της πάλης του λαού ώστε να αποφευφθούν τα χειρότερα, δηλαδή τα νέα μέτρα που έρχονται.

Αναφερόμενη σε όσους επέλεξαν την αποχή, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως πρέπει να ξανασκεφθούν την επιλογή τους και να μετατρέψουν την οργή τους σε ενεργητική στάση μέσα στο κίνημα.

Όσο για τη στάση του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο, η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να διευρυνθεί η δυναμική του πρώτου γύρου και να καταψηφιστούν τα δύο μεγάλα κόμματα, αφού δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ο λαός, τόνισε, πρέπει να κοιτάξει μπροστά και τα δύο μεγάλα κόμματα ας ρυθμίσουν μεταξύ τους τον συσχετισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή