Βόρεια Ελλάδα - Θεσσαλία: Δήμαρχοι από τον α' γύρο

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 10:38
UPD:10:49
A- A A+

Δημάρχους από την πρώτη Κυριακή ανέδειξαν οι κάλπες στους 20 από τους συνολικά 97 δήμους της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, που προέκυψαν μετά από την καλλικράτεια συνένωση.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, μόνο τέσσερις υποψήφιοι κατάφεραν να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο. Πρόκειται για τους δήμους Νεάπολης - Συκεών όπου εξελέγη ο Σίμος Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης με νικητή τον Λάζαρο Κυρίζογλου, τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και το δήμο Θέρμης με τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, δήμαρχος Κατερίνης επανεξελέγη ο Σάββας Χιονίδης, ενώ στο δήμο Πύδνας - Κολινδρού ο Ευάγγελος Πολύζος. Στο νομό Σερρών, οι πολίτες εξέλεξαν δήμαρχο Νέας Ζίχνης τον Ανδρέα Δαϊδρετζή και στο δήμο Ηρακλείας τον Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη.

Στη Δυτική Μακεδονία δήμαρχος Γρεβενών επανεξελέγη ο Δημοσθένης Κουπτσίδης και στο δήμο Ορεστίδος του νομού Καστοριάς «βγήκε» από την πρώτη Κυριακή ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου. Ο δήμος Πρεσπών στη Φλώρινα άλλαξε χέρια αφού νέος δήμαρχος ανεδείχθη ο Βασίλης Τσέπας.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη οι κάτοικοι επέλεξαν για δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας τον Μελέτιο Μαυρίδη, ενώ στο δήμο Νέστου Καβάλας εξελέγη ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Στο δήμο Αβδήρων νέος δήμαρχος είναι ο Βασίλης Τσολακίδης, ενώ στο δήμο Τοπείρου ο Στυλιανός Χατζηευαγγέλου. Στο νομό Έβρου, δήμαρχος στο Σουφλί αναδείχτηκε από την πρώτη Κυριακή ο Ευάγγελος Πουλίλιος.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στο νομό Καρδίτσας, εξελέγησαν δήμαρχοι στο δήμο Αργιθέας ο Χρήστος Καναβός, στο δήμο Παλαμά ο Κωνσταντίνος Πατσιαλής και στο δήμο Μουζακίου ο Γεώργιος Κωτσός.

Στο νομό Μαγνησίας, μόνο ο δήμος Αλοννήσου εξέλεξε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή τον Πέτρο Βαφίνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή