Στην Αθήνα ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2002 09:30
A- A A+

Τρεις μέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κοπεγχάγη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Pat Cox, θα πραγματοποιήσει στις 9-10 Δεκεμβρίου 2002 επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα για να συναντηθεί και να συζητήσει το θέμα της διεύρυνσης με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την πολιτική ηγεσία της χώρας. Τον κ. Cox θα συνοδεύει στις συναντήσεις του με τους Eλληνες επισήμους ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Cox φθάνει στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Δεκεμβρίου, και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Στις 20:30' οι κύριοι Σημίτης και Cox θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο και αμέσως μετά ο κ. Cox θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Το πρωϊ της Τρίτης, 10 Δεκεμβρίου, ο κ. Cox θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, καθώς και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, τη γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα και τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Αργά το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αναχωρήσει για τη Βαρσοβία.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 19-20 Δεκεμβρίου 2002, ο κ. Cox θα επισκεφθεί εκ νέου την Αθήνα για να συναντηθεί με τον Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και να συζητήσει μαζί τους θέματα που σχετίζονται με τις λεπτομέρειες της ελληνικής προεδρίας στο πρώτο εξάμηνο του 2003.

Ο κ. Cox θα συνοδεύεται από τους προέδρους των πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι θα συνεδριάσουν στο πλαίσιο της «Διάσκεψης των Προέδρων» (όργανο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή