Φ. Πετσάλνικος: Οι πολίτες επέλεξαν με συναίσθηση της βαρύτητας της ψήφου τους

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 14:17
A- A A+

Δεν μπλόφαρε ο Πρωθυπουργός όταν μιλούσε για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες ψήφισαν με συναίσθηση της βαρύτητας της ψήφου τους.

«Ο κ. Παπανδρέου είχε πει και σε εμάς αλλά είχε πει και στον ελληνικό λαό πάνω από όλα ότι θα πρέπει να είναι μία ψήφος ευθύνης», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, o κ. Πετσάλνικος και εξήγησε: «Αν ο ελληνικός λαός στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές με το χαρακτήρα που είχαν πάρει αποφάσιζε να στείλει όχι απλά κάποιο μήνυμα, αλλά έλεγε ότι «διαφωνώ πλήρως και δεν νομιμοποιήστε να συνεχίσετε», τότε αυτό θα έπρεπε να επιβεβαιωθεί με την ψήφο για εθνικές εκλογές».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Αναφερόμενος στο μήνυμα που ήθελα να περάσουν οι πολίτες μετά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Πετσάλνικος υποστήριξε ότι αυτό σαφώς μπορεί να συνοψιστεί στη φράση «δεν θέλω να αλλάξω κυβέρνηση και πρωθυπουργό, προσέξτε όμως την πολιτική σας».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφορά ΠΑΣΟΚ ΝΔ, υποστήριξε ότι αν οι εκλογές ήταν βουλευτικές, τότε πραγματικά τα αριθμητικά δεδομένα θα είχαν απόλυτη αξία.

«Όταν οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές – παρά το ότι είχε μετακινηθεί, όχι με ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, το κέντρο βάρους από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση της κεντρικής πολιτικής, ο κόσμος συμπεριφέρεται σε σημαντικό βαθμό διαφορετικά από ό,τι σε εθνικές εκλογές», σημείωσε.

Όσον αφορά στο αν η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει πολιτική μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Εκείνο το οποίο πρέπει να έχει κατά νου η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι ότι οι αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν, αλλά να όχι θίγοντας ακόμη περισσότερο τα ασθενέστερα κοινωνικά οικονομικά στρώματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή