Aρχίζουν την Τρίτη οι εργασίες του 5ου EBU News Assembly

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 15:34
A- A A+

Αρχίζουν αύριο Τρίτη 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου οι εργασίες του 5ου EBU News Assembly, που συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ με την EBU (European Broadcasting Union).

Πρόκειται για τη συνάντηση των διευθυντών Ειδήσεων και στελεχών των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών – μελών της EBU, με τη συμμετοχή περίπου 90 συνέδρων από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στα θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η απευθείας κάλυψη γεγονότων, οι ανταλλαγές ειδήσεων από το δίκτυο της EBU, η συνεργασία της EBU με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων, οι νέες τεχνολογίες και η χρήση του διαδικτύου ως πηγή πληροφόρησης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο το Συνέδριο «NewsXchange 2010», το οποίο επίσης συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και η EBU. Θα συμμετάσχουν πάνω από 350 δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες και διευθυντικά στελέχη από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία από όλο τον κόσμο, όπως το ΒΒC, το CNN, το Reuters, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους New York Times, το Al Jazeera κ.ά. Το κεντρικό θέμα του «NewsXchange» είναι οι «Νέες Πραγματικότητες, όπως αυτές διαμορφώνονται σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο οπτικοακουστικό τοπίο».

Προτεινόμενα για εσάς