Αλβανία: Πανηγυρικό κλίμα μετά την απόφαση για άρση αδειών εισόδου στο Σένγκεν

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 17:50
A- A A+

Την απόφαση των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση των αδειών εισόδου στη ζώνη Σένγκεν για τους πολίτες της Αλβανίας χαιρέτισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Ο κ. Μπερίσα δήλωσε ότι είναι μια ιστορική απόφαση κι ένα φιλικό μήνυμα της Ευρώπης προς τους Αλβανούς πολίτες, στην 98η επέτειο από την ανεξαρτησία της χώρας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση κάνει πραγματικότητα το πιο όμορφο όνειρο των Αλβανών πολιτών και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται να συνεργαστεί ώστε αυτή η πράξη εμπιστοσύνης προς την Αλβανία να μη δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις χώρες της ΕΕ.

Η ατμόσφαιρα στα Τίρανα είναι πανηγυρική, καθώς πολίτες με τα οχήματά τους ξεχύθηκαν στον κεντρικό δρόμο της πόλης Deshmoret e Kombit, κορνάροντας και κρατώντας σημαίες της ΕΕ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε από την πλευρά του ότι η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος όλων των εμποδίων για την ελεύθερη μετακίνηση στη ζώνη Σένγκεν και έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειες της χώρας του.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στα Τίρανα, Ευγέν Βόλφαρθ, χαιρέτισε επίσης την απόφαση της ΕΕ, τονίζοντας ότι «η σημερινή είναι μέρα χαράς» και σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «ψήφο εμπιστοσύνης» από όλες τις χώρες της Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή