Σούπερ Λίγκα: Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-1

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 19:18
UPD:19:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

A- A A+

Με φόρα από τον θρίαμβο επί της Βιγιαρεάλ ο ΠΑΟΚ και γκολ του Λουίς Γκαρσία, πέρασε από την Καβάλα αφού κέρδισε με 1-0 και δείχνει να βρίσκει και εντός συνόρων το καλό του πρόσωπο.

Πέρασε και από την Καβάλα ο ΠΑΟΚ, με 1-0 με γκολ του Γκαρσία και συνεχίζει τις θετικές του επιδόσεις με τον Μάκη Χάβο στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Ο Δικέφαλος όπου ήταν εξαιρετικός για ένα ημίχρονο δημιούργησε πολλές ευκαιρίες όμως ευτύχισε να πετύχει μόλις ένα γκολ. Η Καβάλα δημιούργησε μόλις μια ευκαιρία στο 89ο λεπτό και τίποτα περισσότερα καθώς τα νεύρα κυριάρχησαν από το μυαλό .

Ο Ντράγκομιρ Οκούκα με σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει με τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Πετκάκη και αριστερά τον Χργκοβιτς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τόμασιτς και Ντουγκλάο. Τα αμυντικά χαφ οι Καρντόσο και Ντιέ με τους Αμπντούν δεξιά και Ονουάτσι αριστερά. Ο Βουτσίσεβιτς στον άξονα με μοναδικό προωθημένο τον Ογκμπέτσε.

Ο Μάκης Χάβος που θέλει να συνεχίσει το θετικό σερί επιτυχιών, από τη στιγμή που προβιβάσθηκε στην θέση του Α’ προπονητή αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρι. Δεξιά τον Μπουσαϊντί και αριστερά τον Σνάουτσερ. Οι Κοντρέρας και Τσιρίλο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Βιτόλο και Γκαρσία τα αμυντικά χαφ. Στον άξονα θα είναι ο Φωτάκης με τον Ελ ΖΑρ δεξιά και των Βιερίνια αριστερά. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα και ευτύχησε μόλις στο 13ο λεπτό ν’ ανοίξει το σκορ με τον Πάμπλο Γκαρσία. Μετά από συνδυασμό Ελ Ζαρ και Φωτάκη, ο Ουρουγουανός δοκίμασε το αριστερό του από το ύψος της περιοχής και αφού βρήκε στο πόδι του Τόμασιτς άνοιξε το σκορ. Το γκολ άνοιξε την όρεξη στους φιλοξενούμενους που είχαν περιορίσει τους Καβαλιώτες στο μισό γήπεδο.

Στο 15ο λεπτό είχαμε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Βιερίνια σέντραρε, ο Σαλπιγγίδης άργησε να πλασάρει, ο Καρντόζο, ήρθε με φόρα και "γκρέμισε" τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι. Μάλιστα και στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Δικεφάλου διαμαρτυρήθηκαν για την συγκεκριμένη φάση

Ο Δικέφαλος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ από τον άξονα. Η πρώτη στο 16' ο Σαλπιγγίδης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Γκαλίνοβιτς πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Και στο 18' είχαμε καρμπόν φάση αλλά με πρωταγωνιστή τον Ελ Ζαρ με τον Γκαλίνοβιτς να διώχνει με νέα εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έκοψε κάπως τον ρυθμό του, όμως η Καβάλα δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Με δυσκολία έφτανε στα καρέ του Κρέσιτς και όταν το έπραττε γινόταν πάντα το ίδιο λάθος στην μεταβίβαση. Το κέντρο των «αργοναυτών» έδειχνε να είναι αποκομμένο τόσο από την άμυνα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάδρομοι για τον ΠΑΟΚ, αλλά και επιθετικά δεν γινόταν η προώθηση του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είχε το δυναμικό 20λεπτο ωστόσο κατάφερνε με άνεση να φτάσει στην περιοχή της Καβάλας και να απειλεί την εστία του Γκαλίνοβιτς Στο 32' είχαμε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Ωραία ντρίμπλα και σέντρα του Βιεϊρίνια από αριστερά, όμως ο Φωτάκης με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι με καλή κυκλοφορίας της μπάλας και πίεση σε όλο το γήπεδο. Το ρευστό 1-0 υπερ του ΠΑΟΚ τους έδινε το δικαίωμα να ελπίζουν κατ’ αρχήν σε ισοφάριση. Ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλός πίσω και εύκολα ή δύσκολα έκοβε τις προσπάθειες των παικτών της Καβάλας.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να έχει μόλις ένα σουτ του Ελ Ζαρ στο 57ο λεπτό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία μεγάλη ευκαιρία και από τις δύο ομάδες μέχρι το 75ο λεπτό. Η Καβάλα που δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους δεν είχε και καλή ανάπτυξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φορτωθεί με άγχος και να υπάρχουν από τους γηπεδούχους πολύ σκληρά φάουλ

Η πρώτη ευκαιρία της Καβάλας στο παιχνίδι χάθηκε στο 89ο λεπτό. Ναι καλά διαβάσατε. Λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Τσιρίλο, ο Ογκμπέτσε παίρνει την κεφαλιά. Η μπάλα περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (90+1'), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο (81' Ντικρόκ), Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιε, Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς (69' Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (65' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Φωτάκης (81' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (87' Σακελλαρίου)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις