Σούπερ Λίγκα: Αρης-ΑΕΛ 1-1

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 19:20
UPD:20:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

A- A A+

O Mακίνουα πάγωσε το «Κλεάνθης Βικελίδης» καθώς με το δικό του γκολ από το 76' η Λάρισα έχει ισοφαρίσει σε 1-1 και έφερε στα ίσια την αναμέτρηση με τον Άρη ο οποίος είχε προηγηθεί με τον Λαζαρίδη.

Η εκπληκτική ΑΕΛ, βέβαια, έκανε σμπαράλια τον μετριότατο Άρη, που γλύτωσε από καθαρή σύμπτωση την ήττα. Το τελικό 1-1 αδικεί τους «βυσσινί» που είχαν 13 τελικές φάσεις, έναντι 3 των «κιτρίνων».

Ο σημερινός αγώνας θύμισε στους παίκτες, αλλά και τους φίλους του Άρη, το ματς των «κιτρίνων» στο Λεβερκούζεν. Εκεί δηλαδή που οι Θεσσαλονικείς είχαν τις κλασικές ευκαιρίες, αλλά η νίκη πήγε στους Γερμανούς. Έτσι και σήμερα μια ομάδα είχε τις απίστευτες ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει (τουλάχιστον δεν έχασε κιόλας). Αυτή η ομάδα δεν ήταν άλλη από την Λάρισα που ειδικά στο δεύτερο μέρος έκανε ότι ήθελε τον αντίπαλό της, αλλά οι παίκτες του Γιάννης Παπακώστα δεν μπορούσαν με τίποτα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η υπεροχή των «βυσσινί» φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο και από τους αριθμούς, καθώς οι Θεσσαλοί είχαν συνολικά 13 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις 3 των γηπεδούχων.

Όσον αφορά τον αγώνα, είχε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε ούτε μία καλή φάση, με τον ρυθμό να είναι μεν γρήγορος, αλλά καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του αντιπάλου. Έτσι το 0-0 ήταν απόλυτα δίκαιο, με τον Άρη να δείχνει κουρασμένος από το ματς στην Γερμανία και την Λάρισα να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, καθώς εκτός των δύο τερμάτων που μπήκαν, χάθηκαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, με περισσότερες αυτές της Λάρισας.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος, χάθηκε για την Λάρισα μόλις στο 48’. Συγκεκριμένα ο Ιγκλέσιας από το ύψος της μικρής περιοχής και αμαρκάριστος… κατάφερε να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και πέντε λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Δράστης ο Λαζαρίδης που με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κάλβο έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του.

Μονόλογος από Λάρισα

Από εκείνο το λεπτό οι «βυσσινί» ανέλαβαν τα ηνία του ματς, ζητώντας την ισοφάριση και αφού πρώτα έχασαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία με τον Γκέρεμι στο 70’, έξι λεπτά αργότερα κατάφεραν να ισοφαρίσουν με σουτ του Μακίνουα, μετά από γύρισμά του Μετίν.

Στα τελευταία 15 λεπτά πραγματικά η μία καλή στιγμή διαδεχόταν την άλλη, με το 1-1 ωστόσο να παραμένει. Αρχικά στο 85’ ο Τσεσνάουσκις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Κουζέν μετά από σέντρα του Κατσιαρού έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στο ίδιο λεπτό ο Μακίνουα αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι αστόχησε σε μία ακόμα σημαντική χαμένη ευκαιρία για την Λάρισα.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Χουάνμα, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Βαγγέλη, Ναφτί, Πρίττας (78' Φαμπιάνο), Κάλβο (84' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (66' Τόχα)

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κατσιαρός, Ταλ, Ιγκλέσιας (69' Γκέρεμι), Κανόμπιο, Πούρι (57' Μετίν), Σίμιτς (63' Μακίνουα), Ρομέου, Κουζέν

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις