Αντιπαράθεση Ν. Κακλαμάνη - Γ. Καμίνη εν όψει του β΄γύρου

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 20:04
A- A A+

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και Γιώργου Καμίνη, εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή αποδοκιμάστηκε. Η Αθήνα έδειξε ότι έχει απόθεμα δυνάμεων για να γυρίσει σελίδα. Αλλά έδειξε και κάτι ακόμη: Ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που απαιτούν περισσότερες εγγυήσεις από τους υποψήφιους και την πολιτική. Αυτοί επέλεξαν την αποχή», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Τόνισε μάλιστα ότι «όλοι την ερχόμενη Κυριακή έχουμε έναν κοινό δρόμο: Η Αθήνα χρειάζεται δημοτική αρχή. Αλλά, κυρίως, χρειάζεται μία νέα πλειοψηφία που δεν θα είναι απλώς αριθμητική. Θα είναι προγραμματική».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι ο συνδυασμός του επιμένει στον στόχο που από την αρχή έθεσε: «Η Αθήνα θα αλλάξει. Και πρώτα απ όλα η διοίκησή της. Το αδιαφανές μονοπαραταξιακό μοντέλο που οδήγησε την πόλη στο αδιέξοδο δεν έχει μέλλον. Η πόλη χρειάζεται νέες συμμαχίες , χρειάζεται νέες πλειοψηφίες».

Κάλεσε τέλος τους πολίτες της πόλης, τις κινήσεις πολιτών, τις δημοτικές παρατάξεις και τα κόμματα, να αναλογιστούν το πραγματικό δίλημμα για την πόλη.

Απαντώντας στη δήλωση του κ. Καμίνη ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «όταν η αλαζονεία τυφλώνει πολιτικά, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει με τον υποψήφιο του μνημονίου κ. Καμίνη, τότε έρχεται στη μνήμη μας, σε παράφραση, σλόγκαν γνωστού πολυκαταστήματος: ‘’Αθηναίοι (-ες) εγώ αποφάσισα πριν από εσάς για σας’’…»

Κάλεσε δε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, «να δώσουν με τη δύναμη της ψήφου τους, τη δική τους απάντηση στον υποψήφιο της κυβέρνησης και του μνημονίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή