Σούπερ Λίγκα: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 21:24
UPD:09/11/2010 12:41

Το «τριφύλλι» παρουσίασε για μια ακόμη φορά το κακό αγωνιστικό του πρόσωπο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και έπρεπε να περάσουν 70 λεπτά πριν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» για τους φιλοξενούμενους.

A- A A+

Παρότι τα βρήκε αρκετά σκούρα, ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρόμητου με 1-0.

Το «τριφύλλι» παρουσίασε για μια ακόμη φορά το κακό αγωνιστικό του πρόσωπο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και έπρεπε να περάσουν 70 λεπτά πριν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» για τους φιλοξενούμενους.

Ο νεαρός άσος των «πρασίνων» μπορεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να ήταν ο δημιουργός στα γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ, όμως κόντρα στον Ατρόμητο αυτός και ο Γάλλος άλλαξαν ρόλους. 20 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Σισέ πάτησε για τον Χριστοδουλόπουλο μέσα στην περιοχή και εκείνος αφού ελίχθηκε άψογα, έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη.

Το 1-0 ήρθε σε μια από τις ελάχιστες φάσεις ενός παιχνιδιού, που χαρακτηρίζεται περισσότερο από το πάθος που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και δη των γηπεδούχων.

Ο Γιώργος Δώνης εγκατέλειψε το αγαπημένο του 4-4-2 για χάρη ενός πιο αμυντικού 4-5-1 και δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς μπόρεσε και βραχυκύκλωσε τα χαφ του Παναθηναϊκού (και πιο συγκεκριμένα έναν τραγικό Ζιλμπέρτο Σίλβα), με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει -ξανά- πολύ δύσκολα στον Σισέ.

Ο Παναθηναϊκός, παρόλα αυτά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε ασφυκτικά κατά διαστήματα, όπως στα τέλη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού και η είσοδος του Γιώργου Καραγκούνη, αντί του καθόλου καλού Σίντνεϊ Γκοβού, έδωσε ανάσες στο «τριφύλλι» και καλύτερη κυκλοφορία. Ο Λουίς Γκαρσία ανέβηκε, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε περισσότερους χώρους, ξεκινώντας τις κούρσες του από τα πλάγια.

Ο Ατρόμητος έψαξε το γκολ στη αντεπίθεση, όμως ο Ανρί Καμαρά και μετέπειτα ο Περόνε έδειχναν απελπιστικά μόνοι, την ώρα που ο Κώστας Κατσουράνης κυριαρχούσε με άνεση στην άμυνά.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι γηπεδούχοι δεν έκαναν τη ζημιά, ο Παναθηναϊκός, που ανέβαινε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, βρήκε εν τέλει το δρόμο προς στα δίχτυα χάρη σε μια προσωπική ενέργεια δυο ποδοσφαιριστών του και όχι βάσει πλάνου.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Βινιάλ (19' λ.τρ. Μελισσάς), Νεμπεγλέρας, Καμαρά (69' Περόνε), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος (76' Καραλής), Μπρίτο.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος (55' λ.τρ. Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (85' Ιωαννίδης), Λουίς Γκαρθία, Γκοβού (58' Καραγκούνης), Σισέ

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις