Αλβανία: Στους εννέα οι νεκροί από την πτώση ΚΤΕΛ σε χαράδρα

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 08:54
UPD:16:06

Εννεά νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός πτώσης λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων σε χαράδρα, κοντά στο Τεπελένι της Αλβανίας.

A- A A+

Εννεά νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες -εκ των οποίων τουλάχιστον δέκα σοβαρά- είναι ο τελευταίος απολογισμός πτώσης λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων σε χαράδρα, κοντά στο Τεπελένι της Αλβανίας.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 50 άτομα (μαζί με τον οδηγό), ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα, μεταξύ Τεπελενίου και Μπαλς, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η ανάσυρση των νεκρών και των τραυματιών από τα αλβανικά σωστικά συνεργεία διήρκεσε 2,5 ώρες, ενώ η είδηση του δυστυχήματος κυριαρχεί στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένονται από την κατάθεση του Ελληνα οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη πάντως έδειξαν ότι δεν είχε κάνει χρήση αλκοόλ, ενώ στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης τονίζεται η μακρά εμπειρία του ως οδηγού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή