Siemens: Συνεχίζεται η εξέταση μαρτύρων στο Μόναχο

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 13:16

A- A A+

Ενώπιον του κλιμακίου της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής Βουλής που μετέβη εκ νέου στο Μόναχο χθες, παρουσιάστηκε ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Siemens Πέτερ Λέσερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λέσερ δήλωσε άγνοια στα περισσότερα από τα γραπτά ερωτήματα που του υποβλήθηκαν από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.

Υποστήριξε ακόμη ότι η εταιρεία υπό τη δική του διοίκηση τράβηξε «διαχωριστική γραμμή» με το παρελθόν και δεν έχει ουδεμία ανάμιξη στην υπόθεση των μαύρων ταμείων.

Ο 53χρονος Πέτερ Λέσερ ανέλαβε τη διεύθυνση της Siemens τον Ιούλιο του 2007 και διαδέχτηκε τον Κλάους Κλάινφελντ που απομακρύνθηκε υπό το βάρος του σκανδάλου.

Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής αποτελείται από τους βουλευτές Βασ.Τσόνογλου, Δ. Παπουτσή, Κ. Τσαβάρα, Αθ. Παφίλη, ενώ η εξέταση των μαρτύρων γίνεται στην Εισαγγελία του Μονάχου στο γραφείο της εισαγγελέως Μπόιμλερ-Χεσλ που έχει χειριστεί εξαρχής τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η εξέταση μαρτύρων στο Μόναχο ολοκληρώνεται την Παρασκευή με τον πρώην υπεύθυνο του τομέα τηλεπικοινωνιών της μητρικής Siemens, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή