Καθεστώς υποψήφιας χώρας στο Μαυροβούνιο χωρίς χρονοδιάγραμμα ενταξιακών

Ανακοινώνεται απόψε η θετική γνωμοδότηση της Κομισιόν
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 13:38
A- A A+

Θετική αναμένεται να είναι η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στο Μαυροβούνιο, ωστόσο, η βαλκανική χώρα δεν θα λάβει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με το επιχείρημα ότι πρέπει να καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για πρόοδο σε πολλούς τομείς.

Η επίσημη ανακοίνωση της γνωμοδότησης από τον αρμόδιο Επίτροπο αναμένεται το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί σήμερα -και τα ΜΜΕ ήδη παρουσίασαν τις προηγούμενες ημέρες- αναφέρεται ότι η Ε.Ε. αναμένει από το Μαυροβούνιο πρόοδο στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, στην αποπολιτικοποίηση του δικαστικού συστήματος, στην ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου του Κοινοβουλίου και στην ελευθερία των ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Μαυροβουνίου, RTCG, τις ανακοινώσεις από τις Βρυξέλλες, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στην Ποντγκόριτσα του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαυροβούνιο, Λεοπόλντ Μάουρερ και της αρμόδιας για την ένταξη στην Ε.Ε. υπουργού του Μαυροβουνίου, Γκόρνταν Τζούροβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή