ΝΔ: Τεράστιο κόστος από τα εκβιαστικά διλήμματα του Πρωθυπουργού

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 14:29
UPD:14:58
A- A A+

Ευθύνες στον Πρωθυπουργό για το υψηλό, όπως υποστηρίζει, κόστος δανεισμού επέρριψε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων.

O αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με το βουλευτή, η απόδοση της δημοπρασίας αποτυπώνει το «τεράστιο κόστος που είχαν για την χώρα και την οικονομία τα θολά και εκβιαστικά εκλογικά διλήμματα του κ. Πρωθυπουργού και οι άστοχες αναφορές του κ. Πάγκαλου περί ''αναδιάρθρωσης του χρέους''».

«Η σημερινή απόδοση των εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων ανήλθε στο 4,82%, η οποία είναι υψηλότερη της αντίστοιχης έκδοσης του Οκτωβρίου (4,54%) και της τελευταίας πριν την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης (4,55%), και σημαντικά υψηλότερη αυτής στις αρχές του έτους (1,38%), και της αντίστοιχης του Οκτωβρίου του 2009 (0,59%)», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Κατηγορεί ακόμη τον κ. Παπανδρέου ότι το υψηλό κόστος δανεισμού, είναι απόρροια των πράξεων και των παραλείψεών του, καθιστώντας «ακόμη πιο επώδυνες τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή