ΛΑ.Ο.Σ.: Μεγάλη και κρίσιμη ήττα του δικομματισμού

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει πράσινη»
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:18
UPD:16:37

Οσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο ΛΑ.Ο.Σ. στο β' γύρο, η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

A- A A+

Ως μία μεγάλη και κρίσιμη ήττα του δικομματισμού έκρινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου, ενώ όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο ΛΑ.Ο.Σ. στο β' γύρο, η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της -διάρκειας περίπου τριών ωρών- συνεδρίασης υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο γραμματέας της Κ.Ο. Μάκης Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συνολικά, ανέφερε, είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκράτησε τις δυνάμεις του. Υπήρξαν θετικά αποτελέσματα, όπου υπήρξε αύξηση των ποσοστών σε ορισμένες περιοχές και συγκράτηση των δυνάμεων σε άλλες περιοχές, μέσα σε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, στην Κ.Ο. έγινε μια συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο κρίθηκε ως μια μεγάλη και κρίσιμη ήττα του δικομματισμού. Παράλληλα όμως, διαπιστώθηκε η ενίσχυση της Αριστεράς - άνοδος η οποία αξιλογήθηκε ως προς τις συνέπειες που θα έχει στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και τη χώρα.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο η απόφαση για τη στάση στο β' γύρο

Όσον αφορά τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. στο δεύτερο γύρο, ο κ. Βορίδης αρκέστηκε να πει ότι αντηλάγησαν απόψεις οι οποίες θα τεθούν αύριο στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Σε δηλώσεις τους πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Αϊβαλιώτης, υπογράμμισαν χαραακτηριστικά πως «δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει πράσινη».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Χρυσανθακόπουλος μιλώντας με δημοσιογράφους, σημείωσε ότι η στήριξη που θα δοθεί στο δεύτερο γύρο, πρέπει να κινείται σε ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή