Γ. Πεταλωτής: Οι εκλογές θα γίνουν όποτε προβλέπει το Σύνταγμα

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 17:17
A- A A+

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εθνικές εκλογές όταν προβλέπει το Σύνταγμα, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι πολίτες «απέδειξαν με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή ότι διαθέτουν πολιτική ωριμότητα και εθνική υπευθυνότητα και ότι επιθυμούν τη σταθερή και απρόσκοπτη πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε κρίσιμο και σοβαρό το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, «όπου οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αποκλειστικά τα κατάλληλα πρόσωπα, που θα στελεχώσουν και θα δώσουν πνοή στον Καλλικράτη».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών για το δεύτερο γύρο, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, σημειώνοντας πάντως ότι παράλληλα με αυτό που έθετε η κυβέρνηση στον α’ γύρο, είναι σημαντικό ποιοι θα ξεκινήσουν το «επαναστατικό» σχέδιο του «Καλλικράτη».

Ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα, παρά, όπως είπε, τις δύσκολες συνθήκες και τα επώδυνα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν πέρασε το δίλημμα για «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο». Όπως ανέφερε, το ότι υπήρχαν πολίτες που έκαναν διαφορετικές επιλογές από εκείνες του ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι πέρασε αυτό το ψευτοδίλημμα, «αλλιώς δεν θα ήταν πρώτο κόμμα στις εκλογές».

Αναφερόμενος στην αποτίμηση που έκανε η κυβέρνηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «εμείς δεν χρησιμοποιούμε μαθηματικά υπεραπλουστευτικά, που θολώνουν το μήνυμα και την απόφαση του λαού» και πρόσθεσε ότι η σύγκριση αυτοδιοικητικών με βουλευτικές εκλογές αδικεί τη χρησιμότητα της ψήφου του πολίτη.

«Το πώς εκφράστηκε η ψήφος, ως επιδοκιμασία, διαμαρτυρία ή προειδοποίηση, πρέπει να το αναλύσουμε και εμείς το κάνουμε», είπε, ενώ επισήμανε ότι «έχουμε εθνικό χρέος να πάμε τη χώρα μπροστά και οι αναλύσεις που κάνουμε είναι σε εθνική βάση».

Κληθείς να σχολιάσει την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε: «Εμείς μιλάμε για εθνικούς στόχους που πρέπει να πετύχουμε. Ο κ. Σαμαράς μιλά για τους προσωπικούς και τους κομματικούς του στόχους, γι’ αυτό η ανάλυση που έκανε η ΝΔ ήταν περί ολικής επαναφοράς της».

«Δεν μπορώ να τεκμηριώσω πουθενά ότι υπάρχει ενισχυμένη αξιωματική αντιπολίτευση, διότι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους έχασε και η ΝΔ και μάλιστα από το καταστροφικό για εκείνη αποτέλεσμα του 2009», συνέχισε.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το αν στηρίχτηκαν επαρκώς από τα στελέχη του κόμματος οι υποψήφιοι που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι όλα τα στελέχη τούς ενίσχυσαν, τους πίστεψαν και τους στήριξαν και επισήμανε ότι υπάρχει και δεύτερη Κυριακή, «όπου θα φανεί με τα αποτελέσματα ότι στηρίζονται επαρκέστατα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή