Φ. Κουβέλης: Παρατεταμένη περιόδος εκλογολογίας με ευθύνη του Πρωθυπουργού

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 17:52
A- A A+

Η χώρα έχει εισέλθει «σε παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας» εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που συζητά το εκλογικά αποτελέσματα. Μάλιστα, υποστηρίξε πως για αυτό το κλίμα είναι υπεύθυνος ο Πρωθυπουργός.

Εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογράμμισε την ανάγκη να υποστηριχθούν οι υποψηφιότητες του κ. Καμίνη στην Αθήνα και του κ. Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου «να αλλάξει το 25ετές συντηρητικό καθεστώς εξουσίας στους δύο πρώτους δήμους της χώρας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε εκ νέου στην αποχή που σημειώθηκε από την εκλογική διαδικασία χαρακτηρίζοντάς τη μεγάλο νικητή και επαναλαμβάνοντας πως μαρτυρά τη βαθιά κρίση του πολιτικού συστήματος. Πρόσθεσε πως η ανασύνθεσή του πολιτικού συστήματος πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας, δηλαδή με τη συμμετοχή των πολιτών, με αταλάντευτη και σταθερή αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το κόμμα του, σημείωσε πως δικαιώθηκε η επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς να προτάξει τον αυτοδιοικητικο χαρακτήρα των εκλογών και σημείωσε ότι «το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην τεράστια κρίση και στα όρια της χρεοκοπίας, διαμόρφωσε για άλλη μια φορά οξεία παλαιοκομματική πόλωση, έξω και πάνω από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και τροφοδότησε έτσι τα αδιέξοδα». Τόνισε ακόμη πως τα αποτελέσματα αποτελούν διαβατήριο για την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή, οποτεδήποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές.

Υποστήριξε ότι οι κάλπες δεν έδωσαν πολιτική εξουσιοδότηση στην κυβερνητική πολιτική και τα άδικα μέτρα του Μνημονίου, όπως αυθαίρετα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ούτε όμως και ευνόησαν με καθοριστικό τρόπο την τακτική και την έφοδο της ΝΔ.

Για το ΚΚΕ ανέφερε ότι η αντιμνημονιακή εκστρατεία είχε απόδοση, εκτιμώντας πως «διεξήγαγε μια πρωτοφανή για ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές εκστρατεία, με ενιαία ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και το οποίο συνέχιζε να απολαμβάνει την επίσης πρωτοφανή "ασυλία" εκ μέρους των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων να λέει και να προπαγανδίζει οτιδήποτε χωρίς ουδένα πολιτικό αντίλογο, πέραν της απολύτως γενικής αναφοράς της ριζικής διαφωνίας μαζί του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή