Γ. Κασιμάτης: Διπλό το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 18:34
UPD:18:39

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη, «το πρώτο πολιτικό μήνυμα είναι ότι σημαντικό πελατειακό δυναμικό των μεγάλων κομματικών σχηματισμών χάθηκε, γύρισε την πλάτη. Προτίμησε την αποχή από την εκλογική διαδικασία» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δύο μηνύματα έστειλαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Κασιμάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη, «το πρώτο πολιτικό μήνυμα είναι ότι σημαντικό πελατειακό δυναμικό των μεγάλων κομματικών σχηματισμών χάθηκε, γύρισε την πλάτη. Προτίμησε την αποχή από την εκλογική διαδικασία».

Το δεύτερο μήνυμα, όπως επεσήμανε, αφορά στην οικονομία. «Ότι δηλαδή χωρίς πλέον το ενδεχόμενο των προώρων βουλευτικών εκλογών η οικονομία θα μπορεί να "βαδίσει" καλύτερα. Αρκεί βέβαια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Να υπάρξουν καλύτερες επιδόσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Να γίνουν οι ενέργειες εκείνες που θα βελτιώσουν το κλίμα στην αγορά. Να προχωρήσει η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ. Να υλοποιηθεί άμεσα η εξαγγελία του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ίδρυση της "Τράπεζας Μικρομεσαίων". Να βελτιωθεί το χρηματοπιστωτικό καθεστώς. Να δοθούν πλέον όλα εκείνα τα εργαλεία που θα συντελέσουν - και ενόψει μάλιστα εορτών - στο να "πέσει" ζεστό χρήμα στην αγορά».

Ο κ. Κασιμάτης τόνισε, τέλος, ότι «το φάσμα των πρόωρων εκλογών δημιούργησε ήδη μεγάλη ζημιά. Έφερε την οικονομία και τις προσπάθειες ανάταξης πίσω. Χάθηκε πολύτιμο χρονικό διάστημα. Πλέον δεν φτάνει να διανύσουμε έναν Μαραθώνιο, για να αποκαταστήσουμε την ζημιά που έχει προηγηθεί. Γι' αυτό απαιτείται η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών. Αυτό είναι και το μήνυμα που έστειλαν στην κυβέρνηση οι πολίτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή