Δημοκρατική Αριστερά: Κάλεσμα για αλλαγή σελίδας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 11:53
UPD:14:46

A- A A+

Να συντελέσουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια στην «ανατροπή των σημερινών παραλυτικών καταστάσεων στις δημοτικές αρχές», καλεί τους αριστερούς πολίτες η Δημοκρατική Αριστερά, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής.

«Η μάχη για το δεύτερο γύρο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για να αλλάξουν σελίδα οι δήμοι από την πολύχρονη διακυβέρνηση της συντηρητικής παράταξης εξελίσσεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Η Δημοκρατική Αριστερά αφήνει επίσης αιχμές εναντίων των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως υποστηρίζει, εμφανίζονται ως «Πόντιοι Πιλάτοι» στις κρίσιμες αυτές αναμετρήσεις. Πρόκειται, προσθέτει, για επιλογές που «αποπροσανατολίζουν από το αίτημα για μια προοδευτική στροφή και πορεία στους δυο μεγαλύτερους δήμους της χώρας».

Σε συνεδρίασή της εξάλλου την Τρίτη η Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε ότι οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς δε θα συμμετάσχουν στους συνδυασμούς που διεκδικούν τη διοίκηση των αυτοδιοικητικών οργάνων σε 11 περιφέρειες και σε πλειάδα Δήμων στο δεύτερο γύρο.

Όπως διευκρινίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Δ.Α. το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι αδιαφορεί για το αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Καλεί επίσης τους πολίτες να ψηφίσουν και στο δεύτερο γύρο με συγκεκριμένα κριτήρια:

«Προφανώς οι πολίτες δεν είναι χειραγωγούμενοι. Εμείς επαναφέρουμε τα κριτήρια με τα οποία διαμορφώσαμε τις επιλογές μας και καλέσαμε τους πολίτες να τις στηρίξουν. Με τα ίδια κριτήρια τους καλούμε να ψηφίσουν και στο δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο που αναμετρώνται και δεν αποτελούσαν την επιλογή τους στον α΄ γύρο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επισημαίνει εν συνεχεία ότι τα κριτήρια αυτά έγκεινται στα προγράμματα, το πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει ή εγγυώνται ότι θα επιδείξουν τα σχήματα, στη φερεγγυότητα των προσώπων, τα ηθικά στοιχεία και χαρακτηριστικά των υποψηφίων, καθώς και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβουν αυτοί για την αξιοπιστία του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

«Καλούμε τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στο β΄ γύρο των εκλογών και να ψηφίσουν θετικά», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή