ΣΥΝ: Οι πολίτες έχουν την κρίση να επιλέξουν τη στάση τους

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 16:07

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και ο καθορισμός της στάσης του κόμματος στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Π. Γ. του Συνασπισμού.

A- A A+

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και ο καθορισμός της στάσης του κόμματος στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σχετικά με τις επαναληπτικές κάλπες της Κυριακής, σε αρκετούς δήμους οι δημοτικοί συνδυασμοί που υποστηρίζει το κόμμα έχουν εισέλθει στην δοκιμασία του β΄ γύρου και ως εκ τούτου τα μέλη και στελέχη του ΣΥΝ δεσμεύονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εκλογική τους επιτυχία.

Όσον αφορά στις περιφέρειες και στους δήμους όπου οι συνδυασμοί που υποστήριζε το κόμμα δεν είναι στο β΄ γύρο, ο ΣΥΝ, θεωρεί ότι οι πολίτες έχουν την ελευθερία, τη γνώση και την κρίση να επιλέξουν την στάση τους. Η Π.Γ. του ΣΥΝ εκφράζει ωστόσο την πεποίθηση ότι η στάση των πολιτών θα αντιστοιχείται με τις ανάγκες της κοινωνίας και την γενική πολιτική στρατηγική του κόμματος.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, ο ΣΥΝ εκτιμά ότι αποτελεί σαφή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματισμού. Σημειώνει ακόμη ότι βάσει αυτού, η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει «τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο που οδηγεί την χώρα και τους εργαζόμενους στην χρεοκοπία».

Εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του γιατί ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, κατάφεραν μέσα σε δύσκολες, όπως αναφέρεται, συνθήκες, να διατηρήσουν τα πανελλαδικά εκλογικά ποσοστά τους και μάλιστα σε 8 περιφέρειες από τις 13 να τα αυξήσουν.

Η Π.Γ. του ΣΥΝ διαβεβαιώνει ότι θα αξιοποιήσει «τα θετικά αποτελέσματα, επουλώνοντας τις πληγές και τα τραύματα που άνοιξαν», ενώ τονίζει ότι θα «εντείνει την προσπάθεια της συνάντησης της ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο και την ριζοσπαστική οικολογία που αντιτίθενται στο μνημόνιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή