Δ. Στρατούλης: Τα αποτελέσματα του α' γύρου δεν πρέπει να μας ικανοποιούν

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 17:21
A- A A+

«Τα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον ΣΥΝ αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας ικανοποιούν, γιατί δεν αυξήσαμε τις δυνάμεις μας σε συνθήκες μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, συρρίκνωσης του δικομματισμού», επισήμανε ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο Κόκκινο».

Επιχειρώντας μια αυτοκριτική προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Στρατούλης παραδέχθηκε ότι η κάθοδος δύο σχημάτων από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και όσα προηγήθηκαν έπαιξε ρόλο, αλλά –όπως είπε - δεν έφταιγε μόνο αυτό.

To μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Υπήρξαν και από μας (στο ΣΥΝ) κακές επιλογές και σοβαρά λάθη που συνέβαλαν να δημιουργηθεί αυτή η εικόνα κατακερματισμού του χώρου μας, που πρέπει να διορθωθούν και να αναπροσανατολίσουμε τη δράση μας ενισχύοντας κυρίως την ριζοσπαστική και εναλλακτική ταυτότητα μας και την ενεργή παρουσία μας στους κοινωνικούς αγώνες», τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι από εδώ και στο εξής, «η ανασυγκρότηση όλου του ΣΥΡΙΖΑ, η επαναθεμελίωση του σε νέες πιο στέρεες και ειλικρινής βάσεις ως πολιτικής αριστερής συμμαχίας και η διεύρυνση του» πρέπει να είναι για ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή