Κλείνει ο κύκλος των ανακρίσεων για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 20:13
UPD:11/11/2010 09:34

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει από τους εφέτες ανακριτές η δικογραφία που αφορά την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», για την οποία κρατούνται προσωρινά έξι άτομα.

A- A A+

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει από τους εφέτες ανακριτές η δικογραφία που αφορά την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», για την οποία κρατούνται προσωρινά έξι άτομα.

Την Πέμπτη, οι εφέτες Ειδικοί Ανακριτές κ.κ. Κ. Μπαλτάς και Δημ. Μόκκας θα λάβουν τις απολογίες από την σύζυγο και τον κουμπάρο ενός εκ των ήδη κατηγορουμένων για την υπόθεση, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε πρόσφατα κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση, αδίκημα που βαρύνει και άλλα δύο πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι προφυλακισμένοι ως μέλη της οργάνωσης είναι ο Νίκος Μαζιώτης 39 ετών, η 41χρονη σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα, ο 30χρονος Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο Χριστόφορος Κορτέσης 31 ετών, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος 32 χρονών και ο συνομήλικος του Σαράντος Νικητόπουλος.

Οι δύο εφέτες εκτιμάται ότι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν ολοκληρώσει την ανακριτική διαδικασία ώστε η δικογραφία να διαβιβαστεί σε έναν από τους δύο αρμόδιους Εισαγγελείς Εφετών για την υποβολή πρότασης προς το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμά του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα, σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη, στις 10 Μαρτίου. Ένα μήνα μετά οι αστυνομικές αρχές αξιοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις του Λ.Φούντα έφθασαν στους έξι, με πρώτους συλληφθέντες τον Ν. Μαζιώτη και τη σύντροφο του, οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία είναι οι "ιθύνοντες" στην οργάνωση μαζί με τον Κ. Γουρνά.

Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει αναλάβει με προκηρύξεις του την ευθύνη για εννέα χτυπήματα με «πρεμιέρα» την διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 5 Σεπτεμβρίου 2003. Μεταξύ άλλων, η οργάνωση «χτύπησε» τρεις φορές το 2004, σε αστυνομικό λεωφορείο στην Πέτρου Ράλλη, στην τράπεζα Citibank στο Ψυχικό και στο ΑΤ Καλλιθέας, μία φορά το 2005 με βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλη μία φορά το 2006 με βομβιστική ενέργεια με στόχο τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη. Παράλληλα, το 2007 εκτόξευσε αντιαρματική ρουκέτα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή