Δ. Δρούτσας: Είναι οδυνηρό να δέχονται προσβλητική κριτική οι Έλληνες

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 12:33
UPD:12:47
A- A A+

Την «προσβλητική», όπως τη χαρακτήρισε, κριτική που κατά καιρούς δέχεται η Ελλάδα από ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ επιχείρησε να αντικρούσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε εκτενή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», χαρακτηρίζοντας του Έλληνες ως «εργατικά μυρμήγκια».

Ο ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι από τους συνομιλητές του «ακούει λόγια επαίνου και αναγνώρισης». Γι' αυτό, προσθέτει, είναι «οδυνηρό για τους Έλληνες, την περίοδο που κάνουν μεγάλες θυσίες, να δέχονται προσβλητική κριτική».

Ο ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι από τους συνομιλητές του «ακούει λόγια επαίνου και αναγνώρισης».

Εμφανίζεται εξάλλου «ανακουφισμένος για το θετικό αποτέλεσμα» των αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζοντας ότι αποτελεί «δήλωση υποστήριξης» των ψηφοφόρων στη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ καταηγορεί την αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρθηκε «ιδιαίτερα επιθετικά και λαϊκιστικά», κάτι το οποίο «θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά σε μια τέτοια συγκυρία».

Ο κ. Δρούτσας απορρίπτει ως «παντελώς λανθασμένη» την κριτική περί «εκβιασμού» εκ μέρους του πρωθυπουργού με το δίλημμα των πρόωρων εκλογών, και μιλά για «πράξη ευθύνης», καθώς «δεν πρόκειται για τη διατήρηση της καρέκλας, αλλά για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων».

Ερωτηθείς σχετικά με την υστέρηση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ο υπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση προχώρησε «σε χρόνο ρεκόρ πολύ βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές» από το ασφαλιστικό και τον τομέα της υγείας μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση. «Η διοικητική μηχανή έγινε μικρότερη, οι κρατικές δαπάνες μειώθηκαν και οι κίνδυνοι διαφθοράς περιορίστηκαν», αναφέρει.

Αναφορικά με το θέμα της τρομοκρατίας και τα πρόσφατα περιστατικά με τα παγιδευμένα πακέτα, ο κ. Δρούτσας σημειώνει ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει «καμία διεθνής συνάφεια» και «καμία διασύνδεση με τη διεθνή τρομοκρατία». Διενεργείται έρευνα και ενημερώθηκαν έγκαιρα όλες οι εμπλεκόμενες χώρες, προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή