Ενοχος ο Αλκέτ Ριζάι για την απόδραση με το ελικόπτερο

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 13:43

Φανερά εκνευρισμένος από την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο, ο Ριζάι πέταξε ένα χαρτομάντιλο στο πρόσωπο του Εισαγγελέα λέγοντάς του: «Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών. Θα δεις» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Απειλές εναντίον του Εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Γιάννη Αγγελή εκτόξευσε ο Αλκέτ Ριζάι στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που κήρυξε αυτόν και τη σύντροφό του ένοχους για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στην υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, το Φεβρουάριο του 2009.

Φανερά εκνευρισμένος από την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο, ο Ριζάι πέταξε ένα χαρτομάντιλο στο πρόσωπο του Εισαγγελέα λέγοντάς του: «Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών. Θα δεις».

Απευθυνόμενος εν συνεχεία προς τους αστυνομικούς, είπε: «Έλα, πάμε να φύγουμε» προκειμένου να τον συνοδεύσουν στα κρατητήρια ώστε να μην παρίσταται στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του, ο Εισαγγελέας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά το συμβάν ενώ ο συνήγορος του Ριζάι, Σ. Κεχαγιόγλου, εξέφρασε στο δικαστήριο τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά του εντολέα του, ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους του και αποδίδοντας την αντίδρασή του στη φόρτιση της στιγμής.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Ριζάι για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας, απόδραση και ηθική αυτουργία σε αρπαγή (αφορά τον πιλότο του ελικοπτέρου), από κοινού με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η σύντροφος του Ριζάι, Ασπασία Μητροπία, κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγή, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, συμμετοχή σε απόδραση και παράνομη οπλοφορία.

Ενοχη για παράνομη είσοδο στη χώρα κρίθηκε η συγκατηγορούμενή τους, Λούλε Πλερίνα, ενώ ο σύντροφός της, Έρβις Στεφάνι, κρίθηκε ένοχος για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών και συμμετοχή σε απόδραση, ενώ ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο διέταξε την αναστολή της διαδικασίας σε ότι αφορά τις κατηγορίες του φυγόδικου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, ώστε να μην αντιμετωπιστεί κίνδυνος παραγραφής σε περίπτωση που συλληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή