Γ. Πεταλωτής: Ο λαός δεν ακολουθεί «γραμμές» και συμμαχίες

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 17:52
UPD:18:09
A- A A+

«Ο ελληνικός λαός έχει κριτήριο και δεν μπορεί να παίρνει γραμμή από πουθενά», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με τις φημολογίες περί «ανίερων» συμμαχιών μεταξύ ΝΔ και Αριστεράς εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Πεταλωτής παραδέχθηκε ότι συμμαχίες υπάρχουν πάντα, λέγοντας ότι «αυτά συμβαίνουν στις εκλογές και μάλιστα όταν είναι αυτοδιοικητικές». Διευκρίνισε πάντως ότι το αν είναι ιερές ή ανίερες, αυτό το κρίνει ο ελληνικός λαός, «που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι διαθέτει το κριτήριο». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι αυτές τις συμμαχίες ή τις «γραμμές» οι πολίτες δεν τις ακολουθούν.

Ο κ. Πεταλωτής παραδέχθηκε ότι συμμαχίες υπάρχουν πάντα, λέγοντας ότι «αυτά συμβαίνουν στις εκλογές και μάλιστα όταν είναι αυτοδιοικητικές».

Η κυβέρνηση στηρίζει συγκεκριμένους υποψηφίους και για το β' γύρο ζητεί από τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς εάν υιοθετεί η κυβέρνηση τα σχετικά δημοσιεύματα, ανέφερε ότι «τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία μιλάνε, έχουν επώνυμο και όποιος τα επικαλείται μπορεί να επικαλείται και το όνομά τους».

Όσον αφορά στο αν υπάρχει γενικότερα «συμμαχία» της κυβέρνησης με τη ΝΔ μέσα στη Βουλή, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να απολογηθεί στους εταίρους του στην ΕΕ, είπε ότι το κόμμα του είναι συναινετικό με την ελληνική κυβέρνηση και έχει ψηφίσει πολλά νομοσχέδια. «Όλες οι βασικές επιλογές που έκανε η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας, η ΝΔ όχι απλώς δεν τις ψήφισε, αλλά ήταν και τελείως αντίθετη», επισήμανε και πρόσθεσε ότι το ίδιο έκαναν και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη του ΛΑΟΣ στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το να στηρίζονται κάποιοι υποψήφιοι από δύο ή περισσότερα κόμματα δεν σημαίνει ότι είναι συμμαχία και μάλιστα ανίερη. «Εάν κάποιο κόμμα δίνει στήριξη σε υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, σαφώς η στήριξη είναι εκλογική και δεν σημαίνει τίποτε από εκεί και πέρα», εξήγησε.

Τόνισε ακόμη ότι στη σημαντική αυτοδιοικητική μάχη του β’ γύρου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την επανάσταση του «Καλλικράτη» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές για ριζικές τομές.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τη δήλωση του αρχηγού της ΝΔ ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν «χαστούκι» προς την κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι οι αναλύσεις της ΝΔ είναι «θεωρήσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους». «Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να σταθεί μέσα στο κόμμα του ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης», είπε και συμπλήρωσε:

«Εμάς μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα να σώσουμε τη χώρα, ο εθνικός αυτός στόχος να μπορεί να πάει παραπέρα και αυτό το μήνυμα το πήραμε από τους πολίτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή