Υπέρ της δημιουργίας αντιμνημονιακού μπλοκ ο Αλ. Τσίπρας

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 22:28
A- A A+

Πρωτοβουλίες για τη δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου από την Αριστερά προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η εικόνα μιας Αριστεράς που κατέβαινε στην Αττική με επτά διαφορετικούς συνδυασμούς δεν ενίσχυε την αξιοπιστία της. Βοηθάει μια αίσθηση ότι δεν υπάρχει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση» σημείωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε αν υπάρχουν δυνατότητες κοινής δράσης και μετώπου. Θα αναλάβουμε σχετική πρωτοβουλία» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ζητούμενο είναι να βρει κανείς δυνατότητες υπέρβασης των διαφορών, καθώς πάνω από 30% των ψηφοφόρων στην Αττική και 20% σε όλη τη χώρα προτίμησε την Αριστερά.

Εκτίμησε μάλιστα ότι «η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού είναι στην αρχή της, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Το κόμμα Μπακογιάννη θα στηρίξει την πολιτική που ακολουθείται, όπως και το ΛΑΟΣ. Στο μπλοκ των δυνάμεων της εξουσίας να δημιουργήσουμε ένα αντιμνημονιακό μπλοκ».

Τέλος, αναφερόμενος σε σενάρια για έμμεση στήριξη του ΣΥΝ και του ΚΚΕ στους υποψηφίους της ΝΔ, έκανε λόγο για «ιδιότυπη νεκρανάσταση του Αυριανισμού εν έτει 2010» και για «αθλιότητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή