Β.Κικίλια ψηφίζει ο Χρ. Κουρούσης

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 14:24
UPD:14:30
A- A A+

Τη στήριξή του στο Βασίλη Κικίλια εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρήστος Κουρούσης, ο οποίος στον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών μετείχε στο συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά.

«Εγώ θα ψηφίσω και θα ψηφίσω κατά συνείδηση. Σας είπα ότι ανήκω σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, τον οποίο δεν απαρνήθηκα με τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά. Η συνείδησή μου θα κινηθεί στο πλαίσιο του φορέα που ανήκω (δηλ. τη ΝΔ)», ανέφερε ο κ. Κουρούσης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5», μία μέρα μετά τη συνεδρίαση των στελεχών του συνδυασμού του Γ. Δημαρά, όπου αποφασίστηκε ψήφος κατά συνείδηση.

«Εχουμε δουλειά στην περιφέρεια, μας εμπιστεύτηκε ο κόσμος, εκλεγήκαμε στο περιφερειακό συμβούλιο με τον Γιάννη Δημαρά. Αυτό το οποίο εγώ καταλαβαίνω από αυτές τις εκλογές είναι ότι απέναντι στα τόξα, στα βέλη, στις πέτρες και στις σφεντόνες του Γιάννη Δημαρά, η κυβέρνηση και το σύστημα εξαπέλυσε το σύνολο του πυρηνικού της οπλοστασίου. Είδαμε τον πρωθυπουργό, διακαναλική, διλήμματα, εκβιασμούς, γράμματα, βόμβες, όλο το πρόβλημα του πρώτου γύρου των περιφερειακών ήταν ο Γιάννης ο Δημαράς φαίνεται», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρούσης.

«Αυτό το οποίο αποφασίσαμε χθες», σημείωσε, «είναι ότι αυτοί που ελεύθερα ήρθαν και μας ψήφισαν, ελεύθερα να κατέβουν και να ψηφίσουν στις εκλογές που έρχονται. Αυτοί οι άνθρωποι να θυμίσω ότι δεν άκουσαν τα πολιτικά κόμματα και ήρθαν και ψήφισαν τον Γιάννη Δημαρά, δεν μπορούμε εμείς σε καμία περίπτωση να τους πούμε τι θα κάνουν». «Ελεύθερα, λοιπόν, αυτό που επιτάσσει η συνείδησή τους, να συμμετέχουν, γιατί η συμμετοχή είναι κομμάτι στην ψυχή της Δημοκρατίας», πρόσθεσε και εξέφρασε την άποψη πως αν η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη, τη Δευτέρα ο Γιάννης Δημαράς θα ήταν ο περιφερειάρχης της Αττικής, «για πρώτη φορά ένας ανεξάρτητος περιφερειάρχης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή