Γ. Καρατζαφέρης: «Λαθεμένη επιλογή» η υποψηφιότητα Β. Κικίλια

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 17:52
A- A A+

Υπέρ των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς που υποστηρίζει η ΝΔ, αλλά και του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, εκφράστηκε για μία ακόμη φορά, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι όπου το κόμμα του κατέβηκε μαζί με την ΝΔ κέρδισε δήμο και περιφέρεια. «Εγώ ψηφίζω πάντα εκείνο που πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στις δικές μας ιδέες. Ψηφίζω άτομα που είναι κοντά στις δικές μας ιδέες, πατριωτικές λύσεις και προτάσεις», πρόσθεσε. Εξήγησε ακόμη ότι δεν μπορεί κανείς να πει σε κανέναν τί να ψηφίσει, και ο ίδιος σαν πολιτικός αρχηγός αναλύει καταστάσεις και πρόσωπα και κινείται αναλόγως.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τον Βασίλη Κικίλια «μία λαθεμένη επιλογή» και παρατήρησε ότι αν και «σχεδόν οι μισοί βουλευτές της ΝΔ εκλέγονται στο λεκανοπέδιο, δεν βλέπω κανένα βουλευτή τους να πιστεύει και να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. «Δεν είναι οξύμωρο να τον στηρίξουμε εμείς, όταν δεν τον στηρίζουν αυτοί; Κάτι σημαίνει αυτό», επισήμανε.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Γ. Καμίνη χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του επικίνδυνη για την πόλη της Αθήνας και εξέφρασε τη διαφωνία του με τις ιδέες που πρεσβεύει αναφορικά με την λαθρομετανάστευση.

Αναφερόμενος στο Γιάννη Μίχα υποστήριξε ότι πολέμησε λυσσαλέα και προσπάθησε να αποτρέψει μια γιγαντιαία επένδυση της COSCO και «μάλιστα έσκισε και το κοστούμι του».

Τόνισε επίσης ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ του ζήτησαν να βάλει «πλάτη», για να μην γίνει κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο είπε ότι με δήλωση του επιβεβαίωσε «ότι δεν ζητήσαμε κανένα ρουσφέτι ή καμία αντιπαροχή».

Τέλος εμμέσως κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ που ψήφισαν στη Στερεά Ελλάδα τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον υποψήφιο της ΝΔ Θανάση Χειμάρρα.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για την Αττική, ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τον υποψήφιο περιφερειάρχη μεθοδικό και οργανωτικός άνθρωπος, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του έχει «στοιχεία ικανά να διεκπεραιώσουν έργο».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα υποστήριξε ότι τώρα που θα τελειώσουν οι εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς «θα πρέπει να σταματήσει την “αντιμνημονιακή” του υστερία και πολιτική και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Να συνειδητοποιήσει ο κ. Σαμαράς ότι με αστεϊσμούς και με το να μας βρίζει και να μας αποκαλεί “δεκανίκια” και “εξαπτέρυγα”, δεν γίνεται πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ακόμη πως ο πρόεδρος της ΝΔ με τις λάθος -όπως τις χαρακτήρισε - πολιτικές του ανέβασε την Αριστερά στο 20%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή