Επαφές Αννας Νταλάρα στις ΗΠΑ για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010 11:29
A- A A+

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και να συζητήσει μαζί τους το μεταναστευτικό ζήτημα. Στη συνέχεια, η υφυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διεθνές συνέδριο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη η κ. Νταλάρα είχε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

«Είχα τη μεγάλη τιμή και χαρά να με δεχτεί σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος. Βρίσκομαι εδώ για σειρά επαφών στον ΟΗΕ για το μεταναστευτικό θέμα, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθώ στην Ουάσιγκτον με υπουργούς μετανάστευσης ευρωπαϊκών κρατών, αλλά και των ΗΠΑ και του Καναδά, στο πλαίσιο ειδικού συνεδρίου», δήλωσε μετά τη συνάντηση, η κ. Νταλάρα.

Όπως ανέφερε σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα και ζήτησε τη συνδρομή του για την ενημέρωση της Ομογένειας, και των Αμερικανών πολιτών.

«Στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά, «είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο σεβασμό των ανθρωπιστικών αξιών για όλους. Κι αυτό αφορά και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Κάνουμε μια κοπιώδη και εργώδη προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε τις καινούργιες υπηρεσίες ασύλου, αλλά και τα κέντρα υποδοχής για όσους εισέρχονται χωρίς χαρτιά». Επισήμανε τέλος την άριστη συνεργασία την Πολιτείας με την Εκκλησία της Ελλάδας στο θέμα των συσσιτίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή